Het oorlogsmonument in Swifterbant.
Het oorlogsmonument in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Dodenherdenking Swifterbant vanaf dit jaar in de open lucht

Swifterbant

SWIFTERBANT - De dodenherdenking in Swifterbant vond tot nu toe voor een belangrijk deel in kerkcentrum De Hoeksteen plaats. Dit jaar komt daar verandering in. ,,We gaan naar buiten'', kondigde Francisca Wubben aan tijdens de ledenvergadering van Dorpsbelangen.

De organisatoren van de 4 mei-herdenking verwachten met een plechtigheid in de open lucht meer publiek te trekken. ,,Buiten trekt meer dan binnen'', denkt mevrouw Wubben.

Stille tocht

De deelnemers aan de stille tocht verzamelen op 4 mei om 19.45 uur bij De Hoeksteen. Van daaruit gaan ze naar het monument in het dorp. Daar zorgt Amor Musae voor gepaste muziek.

Na de kranslegging en de twee minuten stilte volgen er in de buitenlucht toespraken van de wethouder en iemand namens Dorpsbelangen.

Veteranen

Vanuit de vergadering werd gevraagd of de veteranen geen rol kunnen krijgen bij de dodenherdenking in Swifterbant. Francisca Wubben zei dat de veteranen in het verleden hebben aangegeven een voorkeur te hebben voor de herdenking in Dronten. Voor 2018 wordt er vanuit Swifterbant een nieuwe poging gedaan om hen erbij te betrekken.