ASVD Korfbal (archieffoto)

ASVD Korfbal houdt de koppositie in zicht na winst op EKVA

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben de Flevolandse derby tegen EKVA met 27-23 gewonnen. Daadoor blijft de koppositie binnen handbereik.

ASVD startte sterk en nam een ruime 6-2 voorsprong. EKVA hield echter het hoofd koel en kwam terug tot 7-7. Vervolgens was het tot aan de rust stuivertje wisselen: 12-11.

Selwin Edzes

Vanaf 16-14 liep ASVD onder leiding van Selwin Edzes uit. De ploeg uit Almere kwam nog een aantal keer angstvallig dichtbij, maar met een sterk spelende Jitte Leendertse en Robin ter Woord werd de winst veilig gesteld. Selwin Edzes deelde met twee afstandsschoten de laatste tik uit: 27-23.

Coach Wilbert Leendertse: ,,We konden ons verschillende slordigheidjes in de verdediging veroorloven door het hoge schotpercentage. Hierdoor blijven we in de buurt van de koploper en kunnen we het laatste deel van de competitie nog interessant maken.’’

ASVD 2 - EKVA 2 20-12

ASVD had de vorige wedstrijd met 14-30 gewonnen en EKVA wilde deze keer meer weerstand bieden. De eerste helft kenmerkte zich door een sterk verdedigende ploeg uit Almere, waardoor de Drontenaren nog niet helemaal goed uit de verf kwame. Ruststand: 11-7. In de tweede helft verdubbelde de ploeg van de trainers/coaches Mense ter Steege en Karin Jongkind de marge.