Swifterbant eist dat er binnen 2 jaar een plan voor woningbouw ligt

Swifterbant

SWIFTERBANT - De nieuwe projectgroep, die de zoektocht naar woningbouwlocaties in Swifterbant voortzet, mòet iets opleveren. Dorpsbelangen gaat de gemeente Dronten vragen om een ‘resultaatverplichting’.

De gemeente Dronten wil dat Swifterbant groeit. Op welke locaties dat moet gebeuren, daar wordt al meer dan tien jaar over gesteggeld. De gemeente was de afgelopen week heel snel klaar met het besluit om seniorenwoningen te bouwen op de plek van het voormalige restaurant De Kombuis, voor de rest van het dorp ligt dat ingewikkelder.

Projectgroep is gevormd

Eind februari presenteerde de gemeente Ad Withaar uit Dronten als voorzitter van de werkgroep, die zich gaat buigen over woningbouwlocaties in Swifterbant. Hij heeft inmiddels een projectgroep gevormd. Die groep bestaat uit 10 inwoners van Swifterbant. ,,Meer aanmeldingen waren er niet’’, aldus vice-voorzitter Douwe Kuperus van Dorpsbelangen.

?Dorpsbelangen maakt geen onderdeel uit van de werkgroep. ‘Gezien de voorgeschiedenis’ leek dat het bestuur niet verstandig. Wel hoopt de vereniging onderdeel te kunnen uitmaken van de te vormen klankbordgroep.

Nog geen contact met Dorpsbelangen

Dorpsbelangen heeft nog geen contact gehad met de heer Withaar. ,,Maar het lijkt me logisch dat de heer Withaar ons weet te vinden’’, zei Kuperus, ,,En wij houden zeker de vinger aan de pols.’’

Dorsbelangen hoopt dat de projectgroep niet vergeet wat er in het verleden allemaal al is uitgezocht: ,,Het zou jammer zijn om weer helemaal op nul te beginnen. Er zijn mooie plannen en ik neem aan dat de projectleider gaat informeren wat er al is.’’

Zoeken naar plek die er niet is

Vanuit de vergadering werd opgemerkt dat er nu al tien jaar gezocht wordt naar een plek die er niet is. De leden uitten hun twijfels of de projectgroep de geschikte woningbouwlocaties wel gaat vinden. Met het oog daarop werd besloten aan de gemeente een ‘resultaatverplichting’ te vragen.

Video Ad Withaar

Vergadering Dorpsbelangen Swifterbant

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden