De AZC Spelen van vorig jaar.
De AZC Spelen van vorig jaar.

Potje van 15.000 euro voor activiteiten met asielzoekers in Dronten

Gemeente

DRONTEN - De integratie van statushouders -asielzoekers met een verblijfsvergunning- is in de wijken en buurten van de gemeente Dronten niet altijd een automatisme, constateert wethouder Peter van Bergen. Daarom stelt de gemeente 15.000 euro beschikbaar voor activiteiten op dat gebied .

,,We krijgen signalen uit buurten dat voor statushouders die een woning hebben gekregen de integratie nog niet altijd een automatisme is. Men weet niet meteen wat de gebruiken zijn in Nederland. Dat leidt soms tot onbegrip. We willen kijken of we dat kunnen verbeteren’’, aldus de wethouder.

Praktische zaken

Daarbij gaat het om praktische zaken als tuinonderhoud en bijvoorbeeld om de vraag wat je wel of niet doet in je woning: ,,Er zijn in den lande gevallen bekend van mensen die in huis gaan barbecuen in plaats van buiten.’’

,,Taal speelt daarbij ook altijd een rol’’, zegt Van Bergen. Hij vindt het daarom een goede zaak dat er meer activiteiten komen waarbij mensen elkaar leren kennen en waarbij nieuwkomers leren wat in Nederland gebruikelijk is.

AZC Spelen

Die 15.000 euro zou voor een deel besteed kunnen worden aan de AZC Spelen tijdens de Meerpaaldagen. De stichting PRODronten heeft hiervoor een subsidie aangevraagd.

,,Daarnaast komen er vanuit verschillende wijken verzoeken om iets te willen doen voor nieuwe buurtgenoten’’, constateert de gemeente.

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden