Afbeelding

Vooruitblik voetbal: Swift '64 viert mogelijk al kampioensfeestje

Sport

SWIFTERBANT - Als alles meezit kroont Swift '64 zich zaterdagmiddag al tot kampioen van de vierde klasse C. Swift gaat zelf op bezoek bij Zalk en moet in ieder geval winnen om zicht te houden op een vroege beslissing van de titelrace. Daarnaast is het afhankelijk van de prestatie van Zwolsche Boys.

Swift reist zaterdag af naar Zalk, de ploeg die eerder dit seizoen met 4-1 werd verslagen. De mannen van trainer Patrick Posthuma beginnen om 14.30 uur aan het duel en moeten in ieder geval winnen om kans te maken op een kampioensfeestje. Ieder ander resultaat zorgt ervoor dat het feest minimaal een week later plaatsvindt.

Mocht Swift in Zalk winnen, dan is het afhankelijk van het resultaat bij Kampen - Zwolsche Boys. Lukt het de Zwollenaren daar niet om te winnen, dan mag Swift zich officieel de kampioen van 4C noemen. Gaat Zwolsche Boys wel 'gewoon' met een overwinning aan de haal, dan krijgt Swift een week later, thuis tegen HTC, een nieuwe kans.

Half uur wachten

Het wordt hoe dan ook een vreemde situatie. Swift begint om 14.30 uur aan de wedstrijd tegen Zalk en moet na afloop een half uur wachten op bericht uit Kampen. Daar begint de wedstrijd namelijk pas om 15.00 uur, waardoor de champagneflessen pas in de kleedkamer geopend kunnen worden. Spannend wordt het in ieder geval, zoveel moge duidelijk zijn.

Voetbalprogramma

Zaterdag 22 april

  • 14.30 uur DOVO - asv Dronten
  • 14.30 uur Stroe - BAS
  • 14.30 uur Zalk - Swift '64
  • 14.30 uur 's Heerenbroek - Reaal Dronten

Zaterdag 29 april

Zaterdag 6 mei

Zaterdag 13 mei

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden