Hockey
Hockey Sport in Dronten

Sport in Dronten blij met verloop vierde editie van de Koningsspelen

Sport

DRONTEN - In de gemeente Dronten is vandaag de vierde editie van de Koningsspelen gehouden. In alle drie de dorpen hebben de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen een dag vol sport en spel beleefd.

De Koningsspelen werden georganiseerd door de buurtsportcoaches van Sport in Dronten in samenwerking met vele partners uit de gemeente. In totaal hebben er 1.743 kinderen deelgenomen.

Educalaan

In Dronten was het sportpark aan de Educalaan het centrum van de Koningsspelen. Hier konden de 1.164 kinderen kennismaken met Flevo Delta, waar een aantal atletiekonderdelen werd aangeboden.

Bij Mixed Hockey Club Flevoland konden de kinderen de hockeyestafette uitproberen of een partijtje hockey spelen. Ook werd de Koningsdans aangeleerd door de danseressen van Joy4all.

Bij voetbalvereniging Asv Dronten werd een potje gevoetbald en konden de kinderen frisbee uitproberen. Als afsluiter stonden alle kinderen op één veld om nog een keer gezamenlijk de Koningsdans te doen. De hele dag heeft Topfit Fysiotherapie voor de EHBO-post gezorgd.

Biddinghuizen

In Biddinghuizen hebben onder andere BAS Tennis en BAS Voetbal gezorgd voor een sportieve dag voor de 250 kinderen. Daarnaast hebben de vrijwilligers en ouders gezorgd voor trefbal, eindvakbal, slagbal en een estafetterace.

Swifterbant

In Swifterbant waren Swift’64, Chakti, Budo Ryu Kenshin, Mobile Health en ATC Swifterbant actief om met de 329 kinderen te handballen, een bootcampactiviteit te doen, te judoën, touwtje springen en een potje te tennissen.

,,Met veel lachende, fanatieke en soms wat vermoeide en bezwete gezichten gingen de kinderen en de leerkrachten aan het einde van de middag weer huiswaarts’’, aldus Sport in Dronten, ,,Deze dag was niet mogelijk zonder de fantastische inzet van alle vrijwilligers van de sport- en zorgaanbieders, scholen en ouders.’’

 Atletiek
 Dans
 Voetbal