Afbeelding

Uniek voorjaarsconcert Flevo's Mannenkoor

Cultuur

FLEVO’S MANNENKOOR - UNIEK IN FLEVOLAND

Het Flevo’s Mannenkoor bestaat dit jaar 45 jaar en is het enige algemene mannenkoor in de provincie Flevoland. De 80 leden komen uit de hele provincie en oefenen wekelijks op de donderdagavond o.l.v. topdirigent Paul Michèl Tijssen in zalencentrum “Open Hof” in Dronten.

Het koor heeft meerdaagse buitenlandse koorreizen gemaakt, o.a. naar Praag, Münster, Straatsburg en Trier.

Met diverse bekende solisten is in de loop der jaren samengewerkt. Wie kent niet Rudolf Schock, de wereldberoemde tenor uit Duitsland, Caroline Kaart, Maja Schermerhorn, Ernst Daniel Smid, Elma van den Dool en nog vele anderen. Al meer dan 30 jaar werkt het koor mee aan de Dodenherdenking op 4 mei op het Redeplein in Dronten.

In 2016 werd met veel succes deelgenomen aan een groot mannenkorenfestival in Driebergen-Rijsenburg. Hier kreeg het Flevo’s Mannenkoor met stip de beste beoordeling van alle tien deelnemende koren.

Op zaterdag, 13 mei a.s. wordt in “De Meerpaal” het traditionele Voorjaarsconcert gegeven. Dit concert bestaat uit 2 delen. Voor de pauze wordt gezongen uit “Die Zauberflöte” van W.A. Mozart. Aan dit gedeelte werkt mee het theaterorkest van de Stichting AJSO (Almeers Jeugd Synfonie Orkest) en tenor Gerrit van der Heide. Ook koorsolisten Gerard Nobel en Marc Schütz zullen hun opwachting maken. Na de pauze wordt door het koor nog een 14-tal liedren gezongen, die qua karakter sterk verschillen.

Volgende maand van 25 t/m 28 mei dit jaar, staat een 4-daagse concertreis naar Hameln en Albachten op het programma, waar o.a. met het in Duitsland gerenommeerde Polizeichor Hameln een gezamenlijke concert zal worden gegeven.

De maand december 2017 wordt een heel drukke maand. Met 2 bevriende mannenkoren wordt een aantal concerten in Kerstsfeer gehouden onder de naam Christmas Proms 2017 met medewerking van de bekende sopraan Tania Kross. De bevriende koren zijn “De IJsselzangers” uit Zutphen en het Amersfoorts Mannenkoor. Ruim 150 mannen zullen op 2e Kerstdag, ’s middags om 14.00 uur hun opwachting maken in de grote theaterzaal in “De Meerpaal” in Dronten. Ook in Zutphen en Amersfoort zal dit grote koor dit concert uitvoeren. Voor 13 mei 2017 en 26 december 2017 zijn kaarten aan de kassa van “De Meerpaal” verkrijgbaar.

Uit het vorenstaande mag blijken, dat het koor zeer veelzijdig is en het is dan ook voor de koorzangers een waar genoegen om van zo’n koor deel te mogen uitmaken. Het is fantastisch om te ervaren hoe het is om midden in zo’n groep zingende mannen te staan. Mannen, die na lezen van dit artikel meer willen weten van dit koor, worden van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend een wekelijkse repetitie bij te wonen. Deze wordt gehouden op donderdagavond van 20.00 – 22.15 uur in de Zalencentrum Open Hof aan De Zuid 2 in Dronten. U kunt voor meer informatie ook even bellen met de secretaris Hans de Boer, telf. 0320 – 222293. U bent van harte welkom!