Niels Remijn
Niels Remijn Flevoruiters (archieffoto)

Ellen van Arendonk wint thuiswedstrijd bij de Flevoruiters

Sport

DRONTEN - De wedstrijdcommissie van de Flevoruiters hield zaterdag een dressuurwedstrijd voor paarden op het eigen terrein achter de Flevomanege. Ellen van Arendonk won met haar paard Eleanor in de klasse Z1 met 222 punten en 217 punten tweemaal de eerste prijs.

Verslag Flevoruiters

Niels Remijn kwam met zijn paard Gideon de ring in voor twee proeven in de klasse B. Met 205,5 punten wonnen zij de eerste prijs. Svenja Hagedoorn en haar paard Ferino wonnen met 193,5 punten in de klasse B een tweede prijs. De eerste prijs in deze B-ring was voor Anne van der Wereld met haar paard Horethe. Voor Renate van Ittersum en haar paard Giovanni waren er zaterdag in de klasse L2 met 190 punten en 193 punten tweemaal een derde prijs. ?Met haar paard Flevo ALL won Alieke Leenders in de klasse M2 met 191,5 punten de eerste prijs.

Almere

Angelique van der Weele ging woensdagavond met haar D-pony My Fair Lady voor de eerste keer dressuurrijden op een officiële wedstrijd. Bij de vereniging Pampushout in Almere kwamen zij de ring in voor twee proeven in de klasse B. Met maar liefst 226 punten en 197,5 punten wonnen zij tweemaal de eerste prijs.

Zondag gingen Angelique en My Fair Lady naar Almere voor de finale van de Pampuscup. Met 198 punten wonnen zij in deze finale de derde prijs.

Kampen

Aniek Remijn koos voor haar eerste officiële wedstrijd voor een dressuurwedstrijd georganiseerd door in Hippisch Centrum Kampen. Met haar D-pony Sirocco’s Lady reed Aniek twee mooie proeven in de klasse B en met 199 punten en 188,5 punten namen zij de eerste en de derde prijs mee naar huis.

Emmeloord

Zondag gingen de ponyruiters dressuurrijden bij het Hippisch Centrum NOP in Emmeloord. De Flevoruiters waren succesvol op deze dressuurdag.

De zusjes Israel gingen samen op pad met de pony’s Beukertje en Juliaantje. Nizbeth reed twee nette proefjes en werd met haar B-pony Beukertje met 185,5 punten en 182,5 punten twee keer eerste. Tereza startte haar D-pony Juliaantje voor de eerste keer in de klasse L1. Met 180 punten en 185 punten won deze combinatie een vierde en een eerste prijs. Een geslaagde zondagmiddag in Emmeloord en tevreden naar huis.

Ook Kim Schinkel en haar C-pony Fabiola kwamen in Emmeloord de ring in. De eerste officiële wedstrijd op L2 niveau verliep met succes! 205 punten in de eerste proef leverde een eerste plaats op. Helaas ging de 2e proef wat minder; maar Kim was erg tevreden.

?Susan Benedictus nam haar D-pony Carn Hill Girl mee naar Emmeloord. In de klasse L1 wonnen Susan en Hilly met 185 punten en 184 punten een derde en een tweede prijs.

Wezep

Zaterdagavond vond het jaarlijkse teamspringen in Wezep weer plaats. Het team Mini & Maxi bestaand uit Babette Hanse op haar B-pony Snoopy en Suzan Schurer op haar Paard PCD Daan en het team De Polderprinsesjes bestaande uit Maud Hanse op haar C-pony Summer en Marjon van der Heijkant op haar paard Fabregas deden aan deze strijd mee.

Team Mini & Maxi streden voor wat ze waard waren en met super snelle rondjes mochten ze starten in de finale. Dit leverde uiteindelijk een 5de prijs op. Team De Polderprinsesjes streden ook voor wat ze waard waren maar hadden onderweg wat pech waardoor ze net buiten de finale plaatsing kwamen.

Kootwijk

John van Zanten ging met zijn paard Aldero springen bij rijvereniging OVJ in Kootwijk. In de klasse M sprongen John en Aldero naar de eerste prijs toe.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op woensdag 19 april in Almere

  • Angelique van der Weele - D-pony My First Lady - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs - finale 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 22 april in Kampen

  • Aniek Remijn - D-pony Sirroco’s Lady - dressuur klasse B - 1ste en 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 22 april in Dronten

  • Niels Remijn - paard Gideon - dressuur klasse B - 1ste prijs
  • Anne van der Wereld - paard Horethe - dressuur klasse B - 1ste prijs
  • Svenja Hagedoorn - paard Ferino - dressuur klasse B - 2de prijs
  • Renate van Ittersum - paard Giovanni - dressuur klasse L2 - 3de en 3de prijs
  • Alieke Leenders - paard Flevo ALL - dressuur klasse M2 - 1ste prijs
  • Ellen van Arendonk - paard Eleanor D.m.l. - dressuur klasse Z1 - 1ste en 1ste prijs

Wedstrijd op zondag 23 april in Emmeloord

  • Tereza Israel - D-pony De Mensinghe’s Juliaantje - dressuur klasse L1 - 4de en 1ste prijs
  • Nizbeth Israel - B-pony Beukertje - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
  • Susan Benedictus - D-pony Carn Hill Girl - dressuur klasse L1- 3de en 2de prijs
  • Kim Schinkel - C-pony Fabiola - dressuur klasse L2 - 1ste prijs

Wedstrijd op zondag 23 april in Kootwijk

  • John van Zanten - paard Aldero - springen klasse M - 1ste prijs