PDM-afval
PDM-afval Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente Dronten stelt inspraak over ondergrondse afvalcontainers opnieuw uit

Gemeente

DRONTEN - Waar moeten de inwoners van de gemeente Dronten vanaf 1 oktober naartoe met hun restafval? De gemeente heeft de inspraak over de locaties van de ondergrondse afvalcontainers opnieuw uitgesteld.

In eerste instantie had wethouder Nico Verlaan aangekondigd dat eind maart de eerste inspraakavonden zouden worden gehouden. Toen was het concept-locatieplan echter nog niet klaar en werd de publicatie van het plan voor april aangekondigd. Inmiddels is duidelijk dat ook die deadline niet gehaald wordt. Nu wordt de bekendmaking van het plan aangekondigd voor ā€˜8 of 12 meiā€™.

'Niet zo spannend'

Gevraagd naar een reactie haalt wethouder Nico Verlaan zijn schouders erover op: ,,Is niet zo spannend hoor, er is niet echt sprake van ā€˜uitstelā€™.ā€™ā€™ Volgens de wethouder hebben de voorbereiding en onderzoeken van de diverse locaties iets meer tijd gevergd dan gepland.

Niet meer opgehaald

Vanaf 1 oktober wordt het restafval niet meer bij de bewoners opgehaald. Dat afval moet dan naar ondergrondse containers in de wijk worden gebracht. De huidige rolcontainers voor restafval worden vanaf dat moment gebruikt voor plastic, metaal en drankenkartons (PDM).

Zodra het concept-locatieplan volgende maand klaar is, wordt het gedurende zes weken ter inzage gelegd. De gemeente houdt dan ook informatieavonden.

Dossier afvalcontainers

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 23 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden