Afbeelding
Nick de Vries

Het jaar 2016 met grote uitdagingen voor IMpact

Algemeen

KAMPEN - Sinds de invoering van de Participatiewet in 2015 is er veel veranderd voor IMpact. In Kampen en Dronten is er geen nieuwe instroom meer van SW-medewerkers. Daarnaast is de subsidie per huidige SW-medewerker de afgelopen jaren flink gedaald. De inkomsten aan die kant lopen terug, maar IMpact is de uitdaging aangegaan. Het jaar 2016 is afgesloten met een positief bedrijfsresultaat van 277.000 euro.

IMpact is werkgever van 325 mensen met een SW-indicatie. 55% van deze mensen is gedetacheerd bij een werkgever in de regio. Er zijn in 2016 235 trajecten voor de gemeenten en het UWV uitgevoerd. Voor 130 mensen uit deze trajecten heeft dit geresulteerd in een plek op de reguliere arbeidsmarkt. IMpact daagt ook mensen uit om zichzelf te ontwikkelen. Er zijn 45 mensen geslaagd voor een MKB-GW certificaat en 24 mensen hebben hun RAS diploma in ontvangst genomen.

In 2016 heeft IMpact sterk ingezet op verbeteringen in processen: Productieplanning en personeelsplanning zijn beter op elkaar afgestemd. Immers, IMpact is genoodzaakt om met minder mensen meer werk te verzetten. Daarbij kwam dat het aantal productieorders in 2016 erg hoog was. Daarom zijn onder andere uitzendkrachten ingezet en heeft IMpact medewerkers met een uitkeringsachtergrond een dienstverband aangeboden. Dit alles met het doel onze opdrachtgevers van dienst te zijn.

De doorontwikkeling naar een social firm uit zich ook in het feit dat IMpact niet alleen een functie vervult voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maar ook bewust bezig is met thema’s als CO2 uitstoot. Er zijn bijna 1.400 zonnepanelen geplaatst op het gebouw aan de Gildestraat. Andere uitdagingen die de medewerkers van IMpact zijn aangegaan zijn, zijn het FIT-project en de mobiliteitsbattle. Werknemers werden uitgedaagd om (nog) gezonder te leven en milieuvriendelijk(er) te rijden.

De brede maatschappelijke functie van IMpact is ook zichtbaar in haar samenwerking met de scholen. Binnen IMpact is er een bedrijfsschool actiefonder het project STEUR (Start Een Unieke Route). De opzet is om moeilijk leerbare jongeren kennis te laten maken met werken binnen een bedrijfssetting. Het project is succesvol en meerdere scholen hebben zich aangesloten.

In 2017 staat onder andere op het programma: het door ontwikkelen van het project STEUR, het vormgeven van het netwerkplatform, het gevuld houden van de orderportefeuille. Dit alles met het doel mensen te ontwikkelen naar een passende plek op de arbeidsmarkt. IMpact maakt werken mogelijk.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden