Hospice Dronten.
Hospice Dronten.

Aflossen is geen optie en dus krijgt Hospice Dronten 50.000 euro 'cadeau'

Gemeente

DRONTEN - Hospice Dronten kreeg in 2013 bij de start een renteloze lening van 50.000 euro van de gemeente Dronten. Inmiddels blijkt dat het moeilijk wordt om dit geld af te lossen en dus hebben B en W nu besloten het bedrag ‘cadeau’ te doen.

Het hospice krijgt jaarlijks 12.000 euro subsidie en kreeg indertijd bij de start eenmalig 75.000 euro plus een renteloze lening van een halve ton. Toen werd al afgesproken, dat er gezamenlijk naar een oplossing zou worden gezocht, mocht het niet mogelijk zijn om af te lossen.

Kwijtschelden

De gemeenteraad vroeg vorig jaar al om de lening kwijt te schelden. Dat lag toen nog moeilijk, omdat het hospice daar nog helemaal niet om gevraagd had.

Inmiddels is duidelijk dat aflossen voor 1 januari 2018 onmogelijk is. Het hospice heeft moeite genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen en heeft geen buffer kunnen opbouwen.

Uitstel heeft geen zin

Heel voorzichtig heeft de stichting Hospice Dronten gevraagd of aflossen kon worden uitgesteld tot 2023.

B en W verwachten echter dat de stichting het bedrag ook over vijf jaar niet kan ophoesten. Uitstel van betaling zou dus alleen betekenen dat het probleem vooruitgeschoven wordt. Daarom is nu besloten de schuld kwijt te schelden.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden