Bas Suidgeest
Bas Suidgeest BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Vooruitblik voetbal: BAS hoopt thuis op een 'dronken' kampioen

Sport

BIDDINGHUIZEN - Nog drie wedstrijden moet BAS winnen om maximaal uitzicht te houden op een plaats in de nacompetitie. Zaterdag wacht horde Ć©Ć©n, als de Biddinghuizenaren het thuis opnemen tegen TOV. Die ploeg werd afgelopen weekend kampioen.

BAS miste onlangs een uitgelezen mogelijkheid op een periodetitel, waardoor het nog altijd niet zeker is van nacompetitie. De ploeg van trainer Bert van den Brink staat tweede, maar voelt de hete adem van Batavia '90. "We spelen nog ergens om en dat is leuk. Het mislopen van de tweede periodetitel is echt een gemiste kans geweest, dat is wel een smetje", geeft verdediger Bas Suidgeest op de site van de club aan.

Dronken

Toch liggen er nog kansen. Op de ranglijst vecht BAS voor plaats twee, terwijl het ook nog meedoet in de strijd om de derde periodetitel. Daarin is Rood-Wit '58 de koploper. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen kampioen TOV. "Ik vind dat wij vol voor de winst moeten gaan. TOV hoeft niet zo nodig meer en ik verwacht dat de druk er wel wat vanaf is. Hopelijk zijn ze nog dronken van hun kampioensfeest", zegt Suidgeest.

Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen beide teams in 0-0. "Daar lieten wij goed voetbal zien en waren we minimaal gelijkwaardig aan TOV. Hopelijk kunnen we zaterdag weer een goede pot op de mat leggen, zodat we volop in de race blijven", sluit Suidgeest af. De wedstrijd tussen BAS en TOV start zaterdag om 14.30 uur.

Volledig programma 29 april

  • 14.30 uur asv Dronten - Sparta Nijkerk
  • 14.30 uur BAS - TOV
  • 14.30 uur Reaal Dronten - EZC '84
  • 15.00 uur Swift '64 - HTC

Zaterdag 6 mei

Zaterdag 13 mei

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden