Kampioen Swift '64 met heel veel moeite toch langs HTC

SWIFTERBANT - Vanzelf ging het niet, maar Swift '64 won zaterdag toch van HTC. In de laatste minuut leken de gasten met een punt aan de haal te gaan, maar via Tom Roskam eindigde het alsnog in 2-1.

"We hebben het thuispubliek niet laten zien hoe een kampioen moet voetballen", stelt matchwinner Roskam na de winstpartij. Swift had namelijk enorm veel moeite met HTC, al kwam het na de rust wel op voorsprong. Bart Uil haalde vanaf een meter of twintig uit en schoot de bal op heerlijke wijze binnen.

Late beslissing

Kort voor het einde kwam HTC toch nog langszij. Daan van de Honing maakte in blessuretijd de 1-1 maar toch lukte het Swift nog om te winnen. Uil werd in het strafschopgebied ten val gebracht en de daaropvolgende penalty werd benut door Tom Roskam: 2-1. "Alles zit mee als je kampioen bent, dat blijkt wel", grapt Roskam nog.