Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS heeft alles in eigen hand na overwinning op TOV

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdagmiddag prima zaken gedaan in de derde klasse B. De Biddinghuizenaren wonnen zelf met 1-0 van kampioen TOV, terwijl de concurrentie punten liet liggen. Daardoor heeft BAS, voor wat betreft het bereiken van de nacompetitie, alles in eigen hand.

TOV was niet naar Biddinghuizen gekomen om even te laten zien waarom zij de kampioen zijn. Een keeper die radslagen deed, het veldspel matig, bij TOV vonden ze het allemaal wel prima. BAS maakte daar op haar beurt dankbaar gebruik van, want het kon de aangereikte punten heel goed gebruiken.

Vos doet het

Voor de rust kreeg BAS al prima mogelijkheden op een goal, maar onder andere Mark Schaap en Robin Vos kregen de bal niet binnen. In de tweede helft lukte het Vos wel. Stefan Tolhoek gaf wederom een heerlijke voorzet en die bal werd door Vos gepromoveerd tot doelpunt. Daaropvolgend kreeg diezelfde Vos een levensgrote mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar dat lukte hem niet. Toch werd die misser niet fataal, want de 1-0 bleef in stand.

Door de overwinning is BAS koploper in de strijd om de derde periodetitel en staat het nu drie punten voor op Batavia '90. Volgende week wacht een uitduel bij Zeewolde, een week later wacht het wellicht dan al gedegradeerde EFC '58.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden