Ben Claessens
Ben Claessens ©maartenheijenk.nl

Drie huurders met groeiambitie in tweede kantoorvilla aan De West in Dronten

Partnerbijdrages

DRONTEN Behalve de officiële opening van de tweede kantoorvilla aan De West in Dronten wordt op 12 mei een flink aantal andere feestjes gevierd. Henk Stoel, manager van Prosu Media Producties, een van de drie huurders van de nieuwe villa, somt op: ,,De eerste paal voor de derde villa wordt geslagen, het is het 20-jarig jubileum van Mac3Park die de villa’s realiseert, we vieren dan ook nog wat verjaardagen en het 25-jarig huwelijk van Mieke en eigenaar Meine Breemhaar.”

De genodigden kunnen een best feestje verwachten. Na het afhandelen van de officiële plichtplegingen en een knallende openingsactiviteit treden onder andere Gerard Joling en Wolter Kroes op.

Drie huurders

Samen met Metafoor Vastgoed & Software en Profiel Producties krijgt Prosu in het nieuwe pand alle ruimte. Henk Stoel verzorgt, samen met Marian Mulder van Metafoor en Ben Claessens, hoofdredacteur van Profiel Producties, een rondleiding door de villa. Een rondleiding die al snel ontaardt in een halve bouwvergadering.

Er moet namelijk nog veel gedaan worden en in de eerste week van mei moet er toch echt verhuisd worden. ,,Dat gaat lukken”, is het rotsvaste vertrouwen van Marian Mulder. ,,Als de ICT werkt en de bureaus staan op hun plek dan kunnen we aan de slag. ,,Er moet nog veel gebeuren aan de aankleding, maar ook dat komt goed”, vertelt de manager van het bedrijf dat overheden en woningcorporaties adviseert over vastgoed.

Ze houdt momenteel, net als Profiel, kantoor in Lelystad. Ze heeft zin in haar nieuwe werkplek. ,,Dit kantoor maakt indruk, het ziet er goed uit. Hier kun je trots je klanten en sollicitanten ontvangen Nu moet ik mensen aan een bureau neerzetten om ze te spreken, hier hebben we een mooie ontvangstruimte en vergaderplekken.”

Prachtig

,,Dit is echt een promotie voor je bedrijf”, vindt Ben Claessens van het nieuws- en kennisplatform voor het mbo. ,,We zitten hier aan de invalsweg van Dronten, de bereikbaarheid is goed en het ziet er prachtig uit.” Hij heeft in het pand alle ruimte en dat geldt ook voor de andere twee bedrijven.

Vooral Prosu is erg aan de verhuizing toe. ,,We kwamen aan De Drieslag onderhand ruimte tekort. Hier kunnen we voorlopig doorgroeien”, meldt Henk Stoel van de uitgeverij van diverse vaktitels.

In totaal hebben de drie bedrijven ongeveer zeventig mensen in dienst. Het gros daarvan werkt freelance of is gedetacheerd. ,,Hier krijgen ongeveer 25, 30 mensen hun vaste werkplek. Tijdens overleggen zullen dat er zo nu en dan meer zijn en ook daar hebben we alle ruimte voor”, aldus Marian Mulder.

Groeiambities

Ruimte is nodig want de bedrijven hebben de nodige groeiambities. Met de uitstraling van het nieuwe kantoorpand en de royale oppervlakte staat niets die ambities in de weg. Dat de serie villa’s ook de gemeente Dronten een positieve impuls geeft staat voor het trio buiten kijf.

De tweede villa is een slag groter dan de eerste, die het dichtst bij het centrum staat. De uitstraling is wel gelijk. ,,In de eerste villa merken ze echt het positieve effect van een mooi kantoor. Het maakt indruk”, verwoordt Henk Stoel de eerste ervaringen daar. ,,Klanten hebben het gevoel dat het goed met je gaat, dat je de boel goed voor elkaar hebt. En klanten willen nu eenmaal het liefst bij winnaars horen.”

Kantoorvilla's

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden