Ben Möllers sluit de toegang
Ben Möllers sluit de toegang maartenheijenk.nl

Vaste gasten blij met halfuursdienst van fietsveer tussen Bremerbaai en Nunspeet

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Klaas Dijkstra maakt geregeld het overtochtje naar Nunspeet en is blij met de halfuursdienst die het fietspontje vanaf zaterdag hanteert. ,,Als je net te laat bent hoef je geen uur meer te wachten. Bovendien heb je er minder kans op dat de pont vol is en je moet wachten tot de volgende komt."

Het pontje is een initiatief van Aquacentrum Bremerbergse Hoek en met twee bootjes wordt er tussen tien en zes uur ieder half uur gevaren. De gemeenten Dronten en Nunspeet zijn blij met de nieuwe service, omdat zij hun fietsroutes willen promoten. Wethouder Ton van Amerongen opende daarom de intensievere dienstregeling van het pontje zaterdagmorgen officieel.

,,Meimaand is fietsmaand en bovendien ook nog eens de maand van de watersport. We zijn mede gastheer van die fietsmaand en we verwachten daarom meer bezoek", vertelde de wethouder in zijn openingswoordje, waarna hij zijn fiets aan boord rijdt. ,,Ik ga nu mijn collega van Nunspeet aan de overkant de hand schudden."

Ondieptes

Ben Möllers is de schipper van de Paddegat IV. Vorige week heeft hij de route voor het eerst gevaren. ,,Ik woon niet in de buurt, werk voor Van Leersum en word hier nu ingezet. Vorige week heb ik daarom even meegelopen."

De route is niet de meest gemakkelijke. ,,Aan deze kant valt het mee. Aan de overkant, bij Nunspeet, heb je flink wat ondieptes. Daar moet je echt nauwkeurig de route volgen." Met de harde wind valt dat niet altijd mee. ,,Je moet oppassen."

Klaas Dijkstra en zijn vrouw zetten de fietsen ook aan boord. ,,Het waait harder dan ik dacht. Als ik dat had geweten dan was ik niet gegaan." Aan de overkant is het een paar kilometer fietsen voordat er beschutting is. ,,We gaan geregeld een rondje maken. Je fietst bij Nunspeet al snel tussen de bossen. Dat is leuk om te doen."

Wat hem betreft mag er daarom wel een tien rittenkaart of een abonnement ingevoerd worden. ,,Met z'm tweeën ben je heen en terug toch veertien euro kwijt. Daarom gaan we niet al te vaak. Dat gaat teveel in de papieren lopen."

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden