Hofweb uit Biddinghuizen hengelt binnen 26 uur 190.000 euro binnen

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN ā€“ Peter van IJzendoorn en Lambertus Zijlstra van biologische webwinkel Hofweb uit Biddinghuizen haalden dinsdag binnen 26 uur een bedrag van 190.000 euro op. Dat deden zij via een zogenaamde ā€˜customer fundingā€™.

ā€žWe deden dat zonder tussenkomst van een crowdfundingplatform of andere partijenā€, meldt Van IJzendoorn, ā€žWe hebben onze klanten rechtstreeks via een email benaderd om geld te lenen.ā€ Daarnaast gebruikten Van IJzendoorn en Zijlstra een video die in korte tijd drieduizend keer werd bekeken.

Overrompeld

?ā€žWij zijn compleet overrompeld door de positieve reacties van klanten die in ons willen investerenā€, aldus Zijlstra. Beide heren hadden zich ten doel gesteld om minimaal 75.000 euro op te halen in dertig dagen.

Ze hadden een minimale investering van 250 euro gevraagd, maar de gemiddelde investering bleek ruim 2.000 euro te zijn. ā€žIn ruil daarvoor krijgen de investeerders hun rendement uitbetaald in boodschappen of, als ze dat liever willen, in keiharde pegelsā€, zegt Zijlstra.

Hofweb gebruikt de lening om het bezorggebied uit te breiden naar heel Nederland en meer mensen bereiken met hun boodschappen.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 8 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden