Wethouder Ton van Amerongen (VVD)
Wethouder Ton van Amerongen (VVD) ©maartenheijenk.nl

Het gaat financieel goed met de gemeente Dronten, er is zelfs ruimte voor nieuw beleid

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft voor de jaren 2018-2021 een sluitende begroting. „Daarvoor hoeven we niet extra te bezuinigen. Er is zelfs ruimte voor nieuw beleid”, zegt wethouder Ton van Amerongen bij de presentatie van de cijfers.

Dankzij de gunstige financiële vooruitzichten kan er wat B en W betreft extra geld worden uitgegeven voor met name de herinrichting van de Walvisstraat en De Zuid. Ook gaat er meer geld naar kunst en cultuur.

Nieuw zijn de extra uitgaven voor marketing op het gebied van wonen: „Door de economische ‘boost’ van de afgelopen jaren is er weer meer vraag naar woningen en daar willen we meer op anticiperen”, kondigt de wethouder aan.

Meer dan robuust

Van Amerongen omschrijft de vermogenspositie van de gemeente Dronten als ‘meer dan robuust’: „We hebben nog steeds een financieringsoverschot. Dat betekent dat we meer eigen middelen hebben dan dat we aan leningen hebben uitstaan. Als we dus geld moeten lenen voor investeringen, kunnen we dat intern financieren.”

De wethouder van financiën maakt alleen nog een voorbehoud voor wat betreft de bijdrage van het Rijk. Hij verwacht eind deze maand een overzicht wat de inkomsten zijn uit het gemeentefonds: „Maar ik verwacht niet al te veel gekke dingen, omdat we een demissionair kabinet hebben. Echt nieuw beleid zal er niet in zitten.”

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden