Daan ter Steeg
Daan ter Steeg archieffoto

Daan ter Steeg valt niet in de prijzen maar vindt finale wel ‘een feestje’

Cultuur

DRONTEN - Daan ter Steeg is vandaag niet in de prijzen gevallen tijdens de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Schouwburg in Amstelveen. De 12-jarige leerling van basisschool Het Wilgerijs deed het wel bijzonder goed en de Flevolands voorleeskampioen kijkt terug op een mooie dag: „Het was echt een feestje.”

Hoe is het vandaag gegaan?
Daan ter Steeg: „Ik was heel zenuwachtig. Eerst moest je iets voorlezen dat je zelf voorbereid hebt. Daar was ik heel tevreden over. Toen moesten we ook nog een onvoorbereid stukje doen, dat kreeg je pas ’s ochtends. Dat ging eigenlijk ook heel goed.”

Vonden de mensen in de zaal het ook goed?
„Heel veel mensen zeiden: je hebt het goed gedaan, je maakt zeker een kans.”

En toen kwam de prijsuitreiking…
„Ja, dat was natuurlijk heel spannend. In de jury zaten mensen die er echt verstand van hebben en die hebben besloten dat ik niet in de prijzen ben gevallen. De eerste prijs ging naar iemand uit Brabant. Nou ja… het is niet anders.”

Was dat een teleurstelling?
„Eventjes wel. Maar als ik er nu op terugkijk denk ik: het was echt een feestje. Er was een leuke band en het werd gepresenteerd door Klaas van Kruistum, dat was ook cool. Dus al met al een topervaring.”

Waren er veel fans meegekomen?
„Mijn hele klas was er, mijn opa en oma, m’n broer, m’n moeder en m’n vader en een paar mensen van de bieb uit Dronten. Ik ben niet in de bus met de klas meegegaan, want ik moest er al wat eerder zijn voor de generale repetitie. Zij hebben me heel goed aangekondigd en ze hadden ook een mooie yell voor mij gemaakt. Echt leuk!”

Is er verder nog iets bijzonders gebeurd??
„Ja, ik ben een paar keer geïnterviewd door het Jeugdjournaal, ook backstage vlak voordat ik op moest. Dat is om kwart voor zeven op tv geweest en dat was ook echt heel gaaf!”

NOS Jeugdjournaal

Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden