Tasjes voor de wandelaars in Swifterbant.
Tasjes voor de wandelaars in Swifterbant. Avondvierdaagse Swifterbant

Avondvierdaagse Swifterbant beleeft 45ste editie: „Het gaat super”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er hebben zich 550 mensen aangemeld voor de avondvierdaagse in Swifterbant. Met begeleiding erbij loopt er deze week een legioen van zo’n 700 man door de straten van het dorp. „En het gaat super”, zegt organisator Mariska van Ruitenbeek-Ristjouw.

Die 700 wandelaars, dat is voor Swifterbant zo’n beetje het gemiddelde van de afgelopen jaren. „Het weer is natuurlijk prima”, aldus Mariska, „Het gaat hartstikke goed en leuk, de sfeer is goed, dus we mogen niet mopperen.”

Even puzzelen

Tientallen vrijwilligers maken het mogelijk dat het evenement georganiseerd kan worden. „Het is ieder jaar wel even puzzelen, maar we komen er altijd wel uit met vrijwilligers”, legt de organisatie uit, „Geweldig!"

De avondvierdaagse in Swifterbant viert deze week haar 45ste editie. Ter gelegenheid van dat jubileum werden er dinsdag bij de openingsavond speciaal gemaakte tasjes uitgedeeld, gesponsord door de Rabobank. „Dat werd heel enthousiast ontvangen”, zag Mariska van Ruitenbeek.

Amor Musae en De Valkeniers

Het evenement wordt vrijdagavond traditiegetrouw afgesloten met muziek: „Rond acht uur is iedereen binnen bij de sportvelden. En dan begeleiden Amor Musae uit Swifterbant en het dweilorkest De Valkeniers uit Lelystad de wandelaars naar de winkels aan de Zuidsingel. Daar worden de medailles uitgedeeld en wordt een verhaaltje gedaan.”