Het ontwerp van het onbemande tankstation.
Het ontwerp van het onbemande tankstation.

Bouw onbemand tankstation bij ingang van Poort van Dronten kan beginnen

Algemeen

DRONTEN - De gemeente en de heer Van Dalen zijn het eens geworden over het ontwerp van het onbemande tankstation op bedrijventerrein Poort van Dronten. De handtekeningen voor de grondverkoop waren ruim een jaar geleden al gezet, maar nu kan het bedrijf echt aan de slag.

Het bleek voor de ondernemer moeilijk om een brandstofaanbieder te interesseren voor het tankstation. Uiteindelijk is er een nieuw ontwerp gemaakt en hieraan wilde GP Groot meewerken. Dit bedrijf wil niet alleen reguliere benzine en diesel aanbieden, maar ook brandstoffen die minder milieubelastend zijn.

Drie parasols

Het ontwerp bestaat uit een aantal pompstations met daarboven een luifel. Die luifel bestaat uit drie aan elkaar geschakelde parasols, voorzien van zonnepanelen.

B en W zijn vooral ingenomen met de groene omgeving van het tankstation. „En we zijn blij dat ze nu aan de slag kunnen met de bouw”, aldus wethouder Dirk Minne Vis.

Van de weg af

Klanten die willen tanken bij dit onbemande tankstation, moeten van de doorgaande weg af en moeten het industrieterrein oprijden.