Boottocht vanaf Ketelhaven naar IJsseloog.
Boottocht vanaf Ketelhaven naar IJsseloog.

Zo’n 600 mensen zoeken vossen, reeën, ijsvogels en karekiet op eiland Ketelmeer

Algemeen

KETELMEER - Zo’n zeshonderd mensen hebben vandaag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het baggerdepot IJsseloog te bezoeken. Rijkswaterstaat hield een open dag op haar kunstmatige eiland in het Ketelmeer: elk uur vertrok er een boot vanuit Ketelhaven.

Na de boottocht van ongeveer een kwartier werden de belangstellenden verwelkomd in het informatiecentrum op het eiland. Vervolgens waren er twee wandelingen: eentje voor de geïnteresseerden in het technische deel van het verhaal, de ander voor de natuurliefhebbers. Het programma duurde twee uur en werd bijzonder op prijs gesteld.

Baggerdepot

Het eiland IJsseloog dankt zijn naam aan de ligging voor de monding van de IJssel en aan de vorm van het depot: rond als een oog. Het baggerdepot is bedoeld voor de berging van baggerspecie, onder meer afkomstig van de bodem van het Ketelmeer. Het eiland komt in de plaats van het baggerspeciedepot in Velsen-noord.

IJsseloog is normaal gesproken niet opengesteld, ook niet voor watersporters. De natuurvorsers gingen op zoek naar de aanwezige fauna: reeën, vossen, ijsvogels en karekieten.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden