ASVD Korfbal
ASVD Korfbal archieffoto

ASVD door 22-15 zege op Elburg een stapje dichter bij het kampioenschap

DRONTEN - ASVD heeft met PV Systems als nieuwe hoofdsponsor de lijn van de afgelopen wedstrijden doorgezet. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd een 22-15 overwinning geboekt op KV Elburg. Door deze zege houdt ASVD de kansen op het kampioenschap in eigen hand.

Elburg stond op de voorlaatste plaats en moest winnen om degradatie nog te kunnen ontlopen. Voor ASVD was een overwinning noodzakelijk om de kans op het kampioenschap in eigen hand te houden.

Meteen het initaitef

ASVD trad aan met de weer van een blessure herstelde Vincent van Bussel en Robin ter Woord op de plek van de geschorste Wouter Neutel. Vanaf de start nam ASVD het initiatief en pakte een voorsprong: 6-1. Elburg knokte zich enigszins terug (9-6), doch bij rust was de marge alweer hersteld: 12-6.

Na rust startte ASVD scherp: 17-7. Hiermee was de wedstrijd beslist. Bij ASVD was hierna de felheid een beetje weg en dit gaf Elburg te kans om terug te komen tot 18-13.

„We lieten zien niet onder de spanning gebukt te gaan en pikten het scoren weer op”, zag coach Wilbert Leendertse. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en dit resulteerde: 22-15.

Fris en vlot

„Het lijkt erop dat we iedere week een stapje dichter bij de titel komen. Er werd fris en vlot gecombineerd en de ploeg leek geen last van spanningen te hebben”, vertelt Wilbert Leendertse, „We winnen deze wedstrijd geheel terecht en zijn nog één stap verwijderd van het kampioenschap.”

Door het verlies van Roda tegen NKC ’51 is EKVA nu nog de enige concurrent. Bij winst of gelijkspel zaterdag tegen Revival (15.30 uur in Terschuur) is ASVD kampioen en dwingt het promotie naar de overgangsklasse af.