Afbeelding

Vertaalwedstrijd ‘Deutsche Internationale Schule‘

Cultuur

Op 19 mei zijn Ellen Custers en Koen Bergmans uit VWO 5 van het Almere College in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse landelijke vertaalwedstrijd van de ‚Deutsche Internationale Schule‘ uit Den Haag. Uit de 80 inzendingen van scholen uit het gehele land werden de inzendingen van Ellen en Koen door de jury als respectievelijk 11e en 7e beoordeeld.

De opdracht was het vertalen een literair fragment uit het werk ‘"Blasmusikpop oder Wie die Wissenschaft in die Berge kam‘ van de jonge Oostenrijkse auteur Vea Kaiser. Een greep uit de uitdagingen waar de leerlingen hun tanden in moesten zetten: ‚blauäugigen Sandkastendominas’, ‘Tennisplatzmafia’ en ‘abgeschiedenen niederösterreichischen Dorf’.

De prijsuitreiking, waarbij de auteur zelf ook aanwezig was en uit eigen werk voorlas, werd omlijst door muziek, theater en een toespraak van de Oostenrijkse ambassadeur in Nederland: Dr. Heidemaria Gürer. Na de afsluitende borrel zijn we samen met Ellen, Koen en hun klasgenoten met een voldaan gevoel weer terug naar Dronten gegaan. Wij zijn ontzettend trots op de knappe prestaties van Ellen en Koen.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 4 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 5 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 5 uur geleden