Laila Renz met haar jongste dochtertje voor de kamelen.
Laila Renz met haar jongste dochtertje voor de kamelen. ©maartenheijenk.nl

Iedereen kan de dieren bekijken en voeren bij Circus Renz Berlin aan Havenkade

Cultuur

DRONTEN – Dichtbij het centrum, veel voorstellingen en de hoop op een bomvolle tent, Laila Renz heeft hoge verwachtingen van de twee weken dat Circus Renz Berlin in Dronten staat. Als eerste zijn de accommodaties voor de dieren neergezet. Nu die allemaal rustig staan wordt er maandagmiddag hard gewerkt aan het opbouwen van de enorme tent aan de Havenkade.

„Woensdag staat alles. Donderdag hebben we om zeven uur de premièrevoorstelling. Twee weken lang zijn er op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag shows. Op tweede pinksterdag is er ook nog een voorstelling”, vertelt de dochter van de eigenaar.

„Ik ben zevende generatie. Mijn jongste dochtertje van bijna twee heeft vorige week voor het eerst meegelopen in de finale. Dat vond ze prachtig. Het zit in het bloed.”

Clowns

Het circus heeft artiesten uit heel Europa. ,,Er is een hondenshow, we werken met Friese hengsten, er zijn leuke clowns uit Spanje, Siberische steppenkamelen, trapezeacts, een netact en nog veel meer” vertelt Laila Renz.

Ze is blij met de plek aan de Havenkade. „Fantastisch. Mooi groot, de dieren hebben alle uitloop. Het is ook dichtbij het centrum en daar zijn we blij mee.” Alleen stroom en water mist ze er. „Gelukkig helpen de bedrijven die hier omheen staan ons. Tja, wij hebben ook gewoon een koelkast, je hebt stroom en water nodig. Dus we zijn heel blij met die hulp.”

Jong en oud

Ze hoort nogal eens dat mensen het circus alleen maar iets voor kinderen vinden. „Het is voor jong en oud. Mensen die voor het eerst naar het circus zijn geweest zijn eigenlijk altijd enthousiast. Dat zien we terug in ons gastenboek. Natuurlijk vinden kinderen het mooi, maar we hebben hier veel knappe jongens en meisjes werken. Dat is voor volwassenen toch ook leuk!”

Nu alles in gereedheid wordt gebracht roept ze iedereen op om een kijkje te komen nemen. „Je kunt hier de hele dag de dieren bekijken en zien wat er allemaal gebeurt. We hebben bijvoorbeeld net een babykameeltje, heel schattig. Komen kijken kost niets. En heb je oud brood over dan kun je de dieren nog voeren ook. Iedereen is welkom.”

Bij het circus is ook een bon beschikbaar voor vijf euro korting op een kaartje.

Circus Renz Berlin

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden