Afbeelding
Zuiderzeezwemmers

Regiotitels voor ZZZ-zwemmers Danique Stoop en Cynthia Smit

Sport

NIJMEGEN - Zwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten boekten dit weekeinde goede resultaten tijdens de regiokampioenschappen lange baan in Nijmegen. Danique Stoop en Cynthia Smit wonnen samen drie gouden medailles. Daarnaast waren er drie zilveren en een bronzen medaille voor ZZZ.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Tijdens de eerste twee zwemdagen van de vier dagen durende regiolampioenschappen in het 50 meter bad van Nijmegen werd er weer super gepresteerd door de zwemmers van ZZZ uit Dronten. Een grotere groep zwemmers dan voorgaande jaren had zich voor één of meerdere afstanden geplaatst. Voor de Zuiderzeezwemmers verschenen aan de start: Cynthia Smit, Danique Stoop, Ilmar Stoop, Ted Ruiter, Hilde Jonkman, Patrick Kip, Dagmar Kruik, Lisanne van der Heide en Martijn Kip. Met elkaar goed voor 21 startbewijzen.

Al in het eerste programma nummer zwommen de dames Smit, Van der Heide, Kruik en Stoop zich naar een mooie zilveren plaats op de 4x100 meter vrijeslag estafette in een tijd van 4.11.77; een prachtige prestatie waarvoor hard gewerkt moest worden.

Zilver voor Hilde en Lisanne

Hilde Jonkman, die momenteel een flinke groei doormaakt en zich keer op keer persoonlijk verbetert, zwom zich helemaal leeg op haar 100 meter rugslag bij de meisjes geboren in 2003. Dit resulteerde in een prachtige tweede plaats met een tijd van 1.13.57.

Cynthia Smit die uitkwam in de leeftijdscategorie geboren in 2001 kwam helaas in deze race op de 100 meter rug tekort voor een podium plaats, ze moest genoegen nemen met de vierde plaats in een tijd van 1.14.30. Danique Stoop zwom zich op deze afstand bij de dames senioren naar een vijfde plek in een tijd van 1.10.24.

Op de 100 meter school kwam Ilmar Stoop (2001) in actie, die een mooie persoonlijke tijd neerzette van 1.20.07 . Hiermee werd hij achtste. Ook Ted Ruiter (2000) zwom een knappe race en liet een tijd van 1.21.40 registreren goed voor een vijfde plaats.

Op de 400 meter vrijeslag verscheen Hilde Jonkman weer aan de start ze had nog geen ervaring met deze lange afstand in een 50 meterbad en zwom een zware onregelmatige race ze finishte in een tijd van 5.31.07 hiermee werd ze elfde.

Voor Lisanne van der Heide telt des te langer des te beter. Zij zwom dan ook een super vlakke race en wist hiermee het zilver te veroveren bij de dames senioren in een tijd van 4.54.44; een prachtige persoonlijke tijd. Patrick Kip startte op zijn favoriete slag en volbracht zijn 100 meter vlinderslag in een hele mooie tijd van 1.08.22 goed voor de zevende plaats.

Stoop kampioen

Na de tweede pauze was het tijd voor de sprintnummers. Er werd begonnen met de categorie dames senioren op de 50 meter schoolslag. Danique Stoop stond hier eerste geplaatst en nam tijdens een prachtige race, van begin af aan de koppositie en hield deze vast. Haar eerste titel haalde ze binnen in een tijd van 34.72.

Op de 50 meter vrijeslag kwamen de jongens weer in actie. Patrick Kip en Ted Ruiter startten in de eerste serie naast elkaar. Samen maakten ze er een bijzonder spannende race van en wonnen ze de serie in een prachtige tijd van 27.72, Ruiter verbeterde hiermee zijn 25 meterbad-tijd.

Enkele series later verscheen Ilmar Stoop in een jongere leeftijdscategorie aan de start. Ook hij won zijn serie en zette dezelfde tijd op de klok als zijn clubgenoten: 27.72, een mooie persoonlijke verbetering.

Martijn Kip (2002) verscheen voor het eerst aan de start op een regiokampioenschap en zwom een prachtige race: 30.28.

Tot slot verschenen Dagmar Kruik en Danique Stoop aan de start op de 50 meter vlinderslag, Kruik zette een mooie tijd neer van 33.74. Stoop die ook op deze afstand eerste geplaatst stond, won de race met mooie voorsprong in een tijd van 28.54, waarmee ze haar tweede titel en een mooie gouden medaille in ontvangst kon nemen.

Smit wint vrijeslag

Op zondag reisden er drie zwemmers af naar Nijmegen. Zij verschenen onder anderen aan de start van de 100 meter vrijeslag. Ilmar Stoop zette hier een tijd van 1.00.61 op de klok en Ted Ruiter 1.00.31; twee prachtige prestaties ook al hadden ze graag onder de minuut gefinisht.

Cynthia Smit startte op de 200 meter vrijeslag, waarop ze eerste geplaatst stond. Dit bracht haar enige spanning, omdat ze over het algemeen iets rustiger start dan haar concurrentes. Toch pakten deze dames maar een kleine voorsprong en ging Smit hier vervolgens weer overheen om haar eerste titel binnen te hengelen in een tijd van 2.18.63.

Ilmar Stoop verscheen tot slot aan de start van de 200 meter wisselslag, waar hij na een geweldige baan vlinder verder een ietwat moeizame race zwom. Hij finishte in een prima tijd van 2.34.85.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden