Gemeente wil fietspad aan westkant en parkeerplaatsen oostkant De Zuid opheffen

Gemeente

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, wordt het fietspad aan de westkant van De Zuid opgeheven. In plaats daarvan moet er veel groen komen. Het fietspad aan de oostkant wordt vier meter breed en tweezijdig te berijden.

De Zuid moet volgens de gemeente onder handen worden genomen, omdat de weg aan groot onderhoud toe is. Daarnaast wordt het probleem van de zogenaamde ā€˜spookfietsersā€™ genoemd: ā€žDit zijn fietsers die tegen de richting in aan de oostzijde van de Zuid fietsen en daardoor verkeersonveilige situaties creĆ«ren.ā€

Om de verkeersveiligheid te vergroten wil de gemeente nu Ć©Ć©n breed fietspad aan de oostzijde van De Zuid realiseren. Dit fietspad moet lopen van het centrum tot aan De Boeg.

Niet parkeren langs De Zuid

Het voorstel heeft vooral gevolgen voor de bewoners van de rijwoningen langs De Zuid, de huisnummers 1 tot en met 25. ā€žHet langsparkeren voor hun woning wordt opgeheven en ingeruild voor een royale groenstrook met bomen van eveneens vier meterā€, aldus het gemeentebestuur.

De parkeerplaatsen worden opgeheven, omdat de gemeente als beleid heeft dat er langs dorpsontsluitingswegen niet geparkeerd wordt. In gesprekken moeten de bewoners van De Zuid overtuigd worden ā€˜van het nut en de noodzaak van deze ingreepā€™.

Meer groen

Het opheffen van het westelijke fietspad is volgens het gemeentebestuur niet alleen veiliger, maar levert ook financieel voordeel op.

Als derde voordeel wordt genoemd dat er meer groen komt: ā€žDoor het profiel van de Zuid meer cachet te geven en op te waarderen tot een groene stadsontsluitingsweg geven wij hier invulling aan.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 11 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 11 uur geleden