ASVD Korfbal haalt de kampioenstitel met veel machtsvertoon binnen

DRONTEN - De korfballers van ASVD werden zaterdag kampioen op het veld. DeDrontenaar.nl plaatste zaterdag al een videoverslag. Hieronder ook het verslag van de club zelf:

Op een erg warm sportpark in Terschuur kreeg ASVD zaterdag de kans om het kampioenschap in de eerste klasse binnen te halen. KV Revival was de tegenstander, dat eerder dit seizoen nog wist te winnen in Dronten. De wedstrijd werd echter nooit spannend en bij een 16-28 eindstand kon de champagne open!

Goed ingesmeerd

Goed ingesmeerd en voorbereid wisten de spelers van ASVD wat er van hen gevraagd werd: KV Revival toevoegen aan de ā€˜winning streakā€™ en zo het kampioenschap binnenhalen. Vele supporters en zelfs verschillende lokale media wisten de weg naar Terschuur te vinden. Samen met de zon en het zelfvertrouwen van de afgelopen waren dit de ideale omstandigheden om deze belangrijke wedstrijd te spelen.

De acht spelers die bij het eerste fluitsignaal in het veld stonden waren Ingrid de Boer, Johanneke Kievit, Lieke Beckerman, Marscha van der Hoop, Jacco Boonstra, Robin ter Woord, Selwin Edzes en Wouter Neutel.

Al snel wist het aanwezige publiek dat er later die dag een feestje plaats zou gaan vinden, na een aantal minuten aan de temperatuur gewend te zijn nam de ploeg uit Dronten snel afstand. KV Revival kon aan het begin alleen wat terug doen via strafworpen, waar er in totaal ook nog twee van mis gingen. ASVD bereikte de ruststand met een comfortabele 6-15 voorsprong.

Overduidelijk de baas

Deze eerste helft was niet te vergelijken met de wedstrijd die eerder dit seizoen in Dronten werd gespeeld. Waar Revival toen de ploeg uit Dronten verdedigend tegen de zijlijn aan wist te drukken en het spel wisten te ontregelen met trage aanvallen en sterke rebounds, was ASVD deze kampioenswedstrijd overduidelijk de baas.

Rebounds, afvallende ballen en verdedigende duels werden deze wedstrijd grotendeels allemaal gewonnen waardoor de aanval in deze flow door kon gaan en met snel combinatiespel heeft laten zien de terechte kampioen te zijn in deze poule.

Met deze weersomstandigheden en de ruime voorsprong in de rust zou je denken dat ASVD het wat rustiger aan zou doen en de wedstrijd rustig uit zou gaan spelen, maar dit was alles behalve waar. Direct in de tweede helft klapte de ploeg uit Dronten er weer vol op en wist binnen een aantal minuten de voorsprong te vergroten naar 7-20. Toen kon het grote wisselen gaan beginnen.

De meegereisde spelers uit het tweede team en de geblesseerde Vincent van Bussel mochten nog een aantal minuten maken om zo mee te delen in de feestvreugde. De feestvreugde die losbarstte toen de scheidsrechter bij 16-28 een einde maakte aan een succesvol seizoen.

Wilbert Leendertse

Trainer Wilbert Leendertse was uiteraard erg blij met het kampioenschap en blikte al kort terug op dit jaar: ā€žWe zijn het seizoen gestart met de intentie om als groep een ontwikkeling door te maken. De duidelijke doelstelling was om het tweede naar een hoger plan te tillen. Met het eerste team wilden we graag meedoen bij de bovenste drie plaatsen, maar nog niet specifiek gericht op het kampioenschap.ā€

ā€žVĆ³Ć³r het zaalseizoen waren we nog zoekende in zowel het spel als in de samenstelling. De zaalperiode leverde vastigheid op en van daaruit groeiden we snel naar elkaar toe, dit was ook terug te zien in het spel. Het tweede deel van de veldcompetitie kwam alles goed samen. We hebben eenmaal een misstap gemaakt, dat was thuis regen Rigtersbleek. Een wedstrijd die terecht werd verloren, maar dat bracht ons niet van de wijs.ā€

ā€žTegen NKC moesten we nog een grote achterstand wegwerken en hebben we door een sterke tweede helft deze wedstrijd over de streep kunnen trekken. Maar daarna waren we iedere wedstrijd onze tegenstander volledig de baas.ā€

ā€žNa de winst op Roda hebben we onze doelstelling dan ook bijgesteld en ons volledig gericht op plaats Ć©Ć©n. En deze plek hebben we met glans behaald zonder ook maar een spoor van twijfel, ook tijdens deze wedstrijd tegen Revival niet. Alle namen staan weer op het scoreformulier en met meer dan 20 doelpunten verklaart dat dan ook de ruime overwinning.ā€

Tweede team

De eerste helft werd bijgewoond door het tweede team, die in de rust door moesten naar de eigen wedstrijd regen Dindoa (dat totaal niet op de route ligt dus waar flink voor is omgereden). Na de wedstrijd van het eerste tegen Revival is het eerste team ook direct in de auto gesproken om de tweede helft van het tweede in Ermelo mee te kunnen maken.

Een wedstrijd die helemaal nergens meer om ging, maar dit laat zien hoe betrokken de selectie dit jaar is bij elkaar. Een unieke groep die een seizoen lang alles voor elkaar over heeft gehad wat in totaal drie titels heeft opgeleverd. Een kampioenschap voor het tweede op zowel het veld als in de zaal (op het veld zelfs alle wedstrijden gewonnen) en een kampioenschap voor het eerste op het veld.

Na terugkomst werd de selectie onthaald bij De Treffer door alle aanwezige supporters. Na een heerlijke barbecue is het een mooi feestje geworden dat tot de kleine uurtjes is doorgegaan.

Iedereen hartelijk dank voor het volgen van de wedstrijden van de ASVD selectie dit seizoen. Volgend seizoen mogen beide teams het een niveau hoger proberen. We zien jullie graag weer langs het veld!