De Mannen van Oranje treden ook op bij tweede editie Havenpleinfestival

Cultuur

DRONTEN - Na het succes van vorig jaar organiseert STADronten dit jaar de tweede editie van het Havenpleinfestival. De feestelijke avond wordt gehouden op zaterdag 10 juni.

Penningmeester Alois Michielsen: „De sfeer en belangstelling waren op de eerste editie goed. We hebben daarom vorig jaar gelijk besloten het Havenpleinfestival in 2017 een vervolg te geven.”

Vorig jaar had de organiserende stichting feestband De Mannen van Oranje en dj G-Roon geboekt. Michielsen: „De Mannen van Oranje konden echt een feestje bouwen: het Havenplein stond op z’n kop. Daarom hebben we deze mannen weer vastgelegd.” Discotheek Thunderbolt maakt het programma compleet.”

Steun de Hartstichting

Het idee voor het Havenpleinfestival werd vorig jaar geboren door een oud-ondernemer die met ziekte kampt: „Waarom geen festival voor een goed doel?”

Enkele enthousiastelingen vormden een commissie en besloten om dit feest bij STADronten onder te brengen. Na vorig jaar de transplantatiestichting onder de aandacht gebracht te hebben, zetten zij dit jaar de Hartstichting in het zonnetje.

Gratis evenementen

Voorzitter Daniëlle Banis van STADronten benadrukt dat evenementen als het Havenpleinfestival alleen kunnen worden georganiseerd dankzij sponsoren en vrijwilligers. Daardoor slaagt de stichting er iedere keer in de evenementen gratis te maken.

„Dronten is geen Zwolle of Almere, maar heeft de fijne sfeer van een dorp met stadse allure”, vindt de voorzitter, „Door goede samenwerkingen tussen bedrijven, de nieuwe stichting DOES en met hulp van de vrijwilligers en gemeente, geven we samen wat meer kleur aan Dronten. Daar zijn we in Dronten goed in.”