Autocross Biddinghuizen
Autocross Biddinghuizen Fred Docter FD2

Autocross van jubilerende Flintstones begint al op de vrijdagavond

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Wat 45 jaar geleden begon op de Fazantendreef in Dronten is uitgegroeid tot een groot autosportspektakel. Dit jaar staat het 45-jarig jubileum van de autocross op de agenda voor het weekeinde van 30 juni en 1 juli op het Van Wervencircuit in Biddinghuizen.

„De organisatie wil dit bijzondere evenement niet zomaar voorbij laten gaan en viert dit op een speciale manier met een avond- en dagcross èn een tentfeest”, aldus PR-man Daan Munster.

Eerste cross op vrijdagavond

Op vrijdag 30 juni arriveren alle coureurs op het campingterrein en gaat ’s avonds om half negen de avondcross van start met 60 deelnemende auto’s.

„De organisatie van de Flintstones en oud-bestuursleden van de J19Nu hebben de handen ineen geslagen om na de avondcross een openbaar tentfeest neer te zetten, waar oud en jong kan genieten van de muziek en gezelligheid”, aldus de organisatie.

Zaterdagprogramma

Op zaterdag gaan vanaf ’s ochtends elf uur de ‘normale klassen’ van start. De kleine crossfans kunnen deze dag gratis gebruik maken van een springkussen, bungeetrampoline en een draaimolen.

Er bestaat veel animo voor de autocross en in sommige klassen zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. „Het belooft een mooi tweedaags evenement te worden met nostalgie en autocross”, aldus de organiserende autocrossvereniging De Flintstones.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 9 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 10 uur geleden