VVD wil duidelijkheid over procedure rond ondergrondse afvalcontainers

Gemeente

SWIFTERBANT - De VVD wil van wethouder Nico Verlaan duidelijkheid hebben over de procedure rond de plaatsing van de ondergrondse afvalcontainers. Vooral de plaatsing van containers bij OFW-complexen roept volgens de fractie vragen op. Ook wil de partij weten hoe de communicatie-strategie voor het dorp Dronten eruit ziet.

Terwijl de inspraakprocedure over de locaties van de containers nog in volle gang is, worden er in alle drie de dorpen al afvalcontainers geplaatst. De VVD zegt hierover veel vragen te krijgen. De partij weet inmiddels dat de containers bij appartementen- en hoogbouwcomplexen van OFW buiten de inspraak vallen, maar is nog niet gerustgesteld.

Zo vraagt de fractie zich af wat er gebeurt als uit de inspraak blijkt dat andere containers moeten verhuizen naar een locatie vlakbij een OFW-container. Ook wil de partij weten waarom de OFW-containers niet op het vlekkenplan van de gemeente staan.

Dronten

Tenslotte vraagt de VVD naar de stand van zaken in Dronten: „Kan het college aangeven op welke termijn inwoners van Dronten persoonlijk worden geïnformeerd over het proces? Oftewel kan het college aangeven hoe de communicatie-strategie eruit ziet voor de uitrol in Dronten?”

Inspraakavond Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden