Burgemeester Aat de Jonge
Burgemeester Aat de Jonge © Eelco Lindhout

Burgemeester gelooft niet dat Drontenaren wakker liggen van misdaadcijfers

112

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge gelooft niet dat burgers zich onveiliger voelen sinds de bekendmaking van de misdaadcijfers door het Algemeen Dagblad. De burgemeester heeft niemand gesproken die er niet van kan slapen.

Volgens Aat de Jonge zijn de misdaadcijfers voor de gemeente Dronten zeer acceptabel: „Burgers voelen zich veilig in Dronten!”

Defqon en Lowlands

Het AD had een ander beeld geschetst en de fractie van de VVD stelde daar vragen over. De burgemeester antwoordde dat de krant vooral is afgegaan op de cijfers van zakkenrollerij. Die zakkenrollers zijn uitsluitend actief geweest tijdens festivals als Defqon en Lowlands.

De burgemeester erkende dat zakkenrollers moeilijk te pakken zijn, maar benadrukte vooral dat de cijfers ‘totaal niet verontrustend’ zijn: „Het is niet iets waar we van wakker liggen.”

Waarschuwen

Over het voorkomen van zakkenrollen zei De Jonge dat er op de festivals heel intensief wordt gewaarschuwd: „En als het zich in de in de woonkernen gaat voordoen, dan kunnen we mensen waarschuwen via publicatieborden of burgernet.”

Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden