Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Rechtbank tikt gemeente Dronten op de vingers: WOZ-waarde véél te hoog

Algemeen

ZWOLLE - Een inwoonster van Bunnik is door de rechtbank in Zwolle op alle fronten in het gelijk gesteld in haar bezwaar tegen een door de gemeente Dronten vastgestelde WOZ-waarde. GBLT had de waarde van haar recreatiewoning in Biddinghuizen namens de gemeente bepaald op 519.000 euro. Volgens de rechtbank is dat véél te hoog.

De zaak over de recreatiewoning in Landal Waterparc Veluwemeer speelt al twee jaar. Het begon toen de eigenares bezwaar aantekende tegen de WOZ-waarde.

Vergelijkbare woningen

GBLT verlaagde daarop de waarde met 10.000 euro, maar de eigenares nam daar geen genoegen mee. Ze wees er onder andere op dat vergelijkbare recreatiewoningen rond de 3,5 ton hadden opgebracht. Daar had GBLT rekening mee moeten houden, vond ook de rechtbank.

Rendementsgarantie

Daarnaast ging het in Zwolle over de zogenaamde ‘rendementsgarantie’. Eigenaren die de recreatiewoningen hebben gekocht voor de verhuur en als beleggingsobject, kregen een rendementsgarantie van 6% van de koopsom per jaar.

GBLT had deze garantie niet meegenomen bij het vaststellen van de WOZ-waarde. De rechtbank is echter van mening dat GBLT wel degelijk had moeten kijken naar de invloed van de rendementsgarantie op de WOZ-waarde.

Nu de eigenares op vrijwel alle punten in het gelijk is gesteld, moet GBLT met de uitspraak in de hand de waarde van de recreatiewoning opnieuw vaststellen. Ook moet GBLT de proceskosten betalen.

GBLT