André Aasman spreekt de gemeenteraad toe.
André Aasman spreekt de gemeenteraad toe. screenshot video gemeente Dronten

Vier voetbalclubs vragen gemeente Dronten om tien procent huurverlaging

Sport

DRONTEN - De vier voetbalverenigingen in de gemeente Dronten hebben vanavond bij de gemeenteraad opnieuw aangedrongen op lastenverlaging. Voorzitter André Aasman van Asv Dronten vroeg mede namens de drie andere clubs om een huurverlaging van ten minste 10% met ingang van 1 juli.

De voetbalclubs klagen al geruime tijd over te hoge huren. „De exploitatie van de verenigingen staan onder druk door stijgende lasten”, zei Aasman, „Het is vreemd dat sportverenigingen de exploitatie rond moeten zien te krijgen door sponsoring door bedrijven. Dat zou niet zo moeten zijn.”

Toegankelijkheid onder druk

De clubs vinden dat ze eigenlijk moeten kunnen draaien op uitsluitend kantine-opbrengsten, contributies en oud papier. Aasman is bang dat de contributies omhoog moeten om de exploitatie rond te krijgen: „Want dan staat de toegankelijkheid onder druk. Het wordt lastiger om invulling te geven aan de maatschappelijke functie van de verenigingen in de kernen.”

De clubs hebben de indruk dat B en W de gemeenteraad van verkeerde informatie hebben voorzien als het gaat om de ontwikkeling van de huurtarieven sinds 2015. Ook de vergelijking van de huurtarieven van de gemeente Dronten met omliggende gemeenten klopt volgens de voetbalclubs niet.

Oudpapiergelden

Aasman vroeg nogmaals aandacht voor de inzet van de buurtsportcoaches bij de verenigingen, voor de oudpapiergelden, voor zelfwerkzaamheid op het gebied van onderhoud, voor verduurzaming van de sportaccommodaties (LED-verlichting) en voor de inbreng van de clubs bij de nieuwe gemeentelijke sportnota.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden