Amy Winehouse
Amy Winehouse

Wim Schoonhoven opent expositie in Aeres Bedrijvencentrum

Cultuur

DRONTEN - De Stichting Kunstraad Dronten houdt een expositie in het Aeres Bedrijvencentrum aan De Drieslag 30 in Dronten. De expositie wordt op zondagmiddag 18 juni om twee uur geopend door Wim Schoonhoven, eigenaar van galerie/kunstuitleen Aan de Amstel.

Persbericht stichting Kunstraad Dronten met deelnemende kunstenaars:

Henk Nyenhuis

Henk is gefascineerd door de rockwereld en de godenstatus van de hedendaagse muzikanten. De schilderijen van deze Zwolse kunstenaar wordt gekenmerkt door een vlotte toets met ingetogen kleuren met treffende gelijkenissen.

Willy van de Beek-Oldenhof

Als kunstenaar met naald en draad heeft Willy een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Via art-quilts weer naar haar oorsprong ‘ poppen maken’ maar in een heel andere verrassende dimensie.

Alma de Vries

Haar werk bestaat uit abstracte, ruimtelijke objecten, veelal van steen bijv. albast, serpentijn of marmer. Alma ’s werk is tegelijk stoer en teder. Nieuwsgierig als zij is combineert zij materialen zodat er nieuwe vormen ontstaan.

Rein Dool

Zijn werk kenmerkt zich door vrije omgang met kleur en vorm en de vereenvoudiging van de composities. De “Doolhoofden” zijn een begrip geworden. Tevens schilderde hij porttetten van bevriende schrijvers zoals Maarten ’t Hart en Maarten Biesheuvel.

Emilio Kruithof

Emilio veroverde Nederland met zijn fascinerende vrouwenportretten, die hij overigens zelf niet zo noemt: ‘ik schilder een ideaalbeeld, een illusie, je komt de vrouwen die ik schilder niet op straat tegen’. In de decors van de Amerikaanse soap ‘Gossip Girls’ is zijn werk een onderdeel van de decors.