Liesbeth Busch (links) en Ria Opstal:
Liesbeth Busch (links) en Ria Opstal: ©maartenheijenk.nl

De Voorhof heeft nog geen bestemming voor de opbrengst van de goederenmarkt

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN – De tweedaagse goederenmarkt van kerk- en zalencentrum De Voorhof in Biddinghuizen heeft vrijdag en zaterdag dertienduizend euro opgebracht. De markt is volgens de mede-organisator en voorzitter van het Voorhofs Onderhoudscomité (VOC), Liesbeth Busch, voor de twintigste keer op drie manieren positief. ,,Het levert geld op, het geeft gezelligheid en het zorgt voor het hergebruik van spullen die anders weggegooid worden.”

Van een rommelmarkt mag van Liesbeth Busch niet gesproken worden als het gaat over de VOC-dagen. ,,We letten op kwaliteit. Alleen goede spullen komen op de markt.”

Drijvende kracht Ria Opstal is met die inzameling zo’n tien maanden per jaar druk. ,,Ik heb weer heel wat spullen schoongemaakt en afgewassen. Het moet er allemaal netjes uitzien, anders verkopen we het niet.”

MFG Biddinghuizen

Wat er met de opbrengst gebeurt weet Liesbeth Busch nog niet precies. ,,We wachten de ontwikkelingen rond het MFG af. We gaan nu niet investeren in een ruimte die misschien verdwijnt. Als de verbouwing doorgaat kunnen we er dan wat extra’s mee doen.”

Het geld is niet alleen met de verkoop van goederen opgebracht. Twee dagen lang draaide het rad van avontuur en ook dat bracht het nodige op.

Vooral de vrijdag was het druk in de Voorhof. ,,De mooiste spullen zijn het snelste weg. Dat weet iedereen en daarom loopt het bij de opening om twee uur direct storm.” Ook zaterdag liep het nog aardig door. ,,Je ziet hier de trends terug. Je merkt het als dingen uit de mode beginnen te raken.”

Pannenactie

Ook een pannenactie van de Albert Heijn heeft z’n weerslag op de goederenmarkt. ,,Daardoor kregen we dit jaar 150 pannen binnen. Soms zaten de aardappels er nog in. Dat is allemaal netjes schoongemaakt en het was over het algemeen prima spul. Anderen zijn daar weer blij mee.”

Er is nog wel wat overgebleven. Alle kinderartikelen vinden hun weg naar Gambia. ,,De kleding gaat naar de daklozen in Amsterdam. We brengen echt zo min mogelijk naar de stort.”

MFG Biddinghuizen