Fietsvijfdaagse in Biddinghuizen.
Fietsvijfdaagse in Biddinghuizen. addyfotografie.fotoport.nl

Vijf dagen fietsen door de omgeving van Biddinghuizen met veel nieuwe routes

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Vanaf Klamer Fietsen in het winkelcentrum in Biddinghuizen wordt van maandag 19 tot en met zaterdag 24 juni de fietsvijfdaagse gehouden. „Het is geen probleem als u niet elke dag kunt deelnemen”, benadrukt organisator Kees Schaak, „Iedereen mag komen genieten.”

Biddinghuizen kende in het verleden jarenlang een fietsvierdaagse. De belangstelling werd echter steeds minder. „Je steekt er heel veel tijd in en als er dan maar weinig mensen op af komen, dan kun je er beter mee stoppen”, was de overweging.

Acht jaar geleden is het weer opgepakt en inmiddels is het een succesvol jaarlijks evenement. „Eenvoudig van opzet en voor iedereen toegankelijk”, aldus de organisatoren.

Met of zonder ondersteuning

De laatste jaren wordt het fietsen populairder, mede dankzij de elektrische fietsen. Kees Schaak hoopt ook veel ‘gewone’ fietsers te mogen verwelkomen: „Want ook zonder ondersteuning is het prima te doen. Het maakt niet uit: fietsen is gezond en daar is een ieder bij gebaat, jong en oud.”

Twee jaar geleden werd er voor het eerst een vijfdaagse in plaats van een vierdaagse gehouden. Dat bleek een schot in de roos. Daarom kan er ook dit jaar weer vijf avonden gefietst worden.

Op de doordeweekse avonden vertrekken de deelnemers tussen half zeven en kwart voor zeven. Dan wordt er ongeveer 28 kilometer gefietst. Op zaterdag is het vertrek tussen half tien en half elf en dan is er een route van 43 kilometer.

Nieuwe routes

„Met alle liefde voor het fietsen maken we elk jaar verschillende routes”, legt Kees Schaak uit, „Je moet blijven vernieuwen, dat is ons credo.” Voor de zaterdag is er tevens gekozen voor een ‘prachtige rustplek’.

De routes lopen over verharde wegen en door het bos en zijn dus door bijna elke fiets te berijden, uitgezonderd de racefiets. De deelnemers krijgen steeds een ingetekende en beschreven route mee. En Klamer Fietsen rijdt vijf dagen rond voor pechgevallen en ondersteuning.

Inschrijven kan bij Klamer Fietsen in de winkel of op de dag zelf.