De vier deelnemers uit Dronten.
De vier deelnemers uit Dronten. Zuiderzeezwemmers

Veel PR’s voor ZZZ-zwemmers Kimberley, Gijs, Myrthe en Jesper

Sport

VAASSEN - Vier leden van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten verschenen dit wekeinde aan de start bij de Gelderse miniorenfinales in Vaassen. Kimberley Olieman, Gijs Vesseur, Myrthe Dam en Jesper Dinger verbeterden tal van persoonlijke records.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

De zwemmers hadden recht op deze startbewijzen vanwege hun prachtige prestaties, gezwommen tijdens de acht wedstrijden van de KNZB miniorencircuits. Op alle afstanden verschenen in de verschillende leeftijdscategorieën de beste 18 zwemmers aan de start.

Prachtige prestaties werden er neergezet door de zwemmers van de Drontense club en bijna alle persoonlijke records sneuvelden. De grootste verbetering was voor Myrthe Dam die zich op de 400 meter vrijeslag met ruim 28 seconden verbeterde. Dit deed ze tijdens een sterk en bijzonder vlak gezwommen race. Ze stond 13e geplaatst en eindigde heel netjes op de 7e plaats met een tijd van 6.12.12.

Op de zaterdag beet Myrthe het spits af door al in het eerste programma te starten op de 100 meter vlinderslag. Ze deed het netjes en werd negende in een tijd van 1.42.35, net geen pr. Ze startte ook nog op de 100 meter schoolslag. Hier steeg ze weer heel wat plaatsen op de ranglijst door een keurig opgebouwde race te zwemmen en met een geweldig pr van vier seconden aan te tikken in 1.39.77. Dit leverde wederom een negende plaats op.

Gijs Vesseur grossierde in tiende plaatsen. Dat deed hij met drie prachtige pr’s. Op zijn eerste afstand was het meteen raak: de 100 meter vrijeslag zwom hij een pr van 1.31.63. Op zijn 100 meter wissel verbeterde hij zijn tijd met bijna 5 seconden en finishte in 1.43.17 en op de 50 meter vlinderslag pakte hij ruim twee seconden van zijn persoonlijke tijd en tikte aan in 50.77. Ook op zijn vierde afstand zwom hij een PR, maar hier werd hij vijftiende in 1.46.42.

Kimberley Olieman startte beide dagen twee maal. Zij begon met de 100 meter rugslag, waar ze een prachtige race zwom en na de start een geweldige onderwaterfase liet zien. Ze steeg een aantal plaatsen in het klassement met een prachtig pr van 1.38.15 en werd hiermee elfde. Ook op de 100 meter vrijeslag scoorde ze een pr. In een tijd van 1.28.43 werd ze twaalfde.

Op de tweede dag verscheen ze aan de start op de 100 meter schoolslag en ook hier was het weer raak ze zwom een mooi pr in een tijd van 1.47.48 (twaalfde plaats). Haar 200 meter wisselslag verliep iets minder goed. Een pr zat er echt niet meer in. Ze werd elfde in 3.32.27.

Op de zondag verscheen Jesper Dinger aan de start. Dat deed hij als eerste op zijn favoriete slag de 100 meter schoolslag. Hij verbeterde zijn persoonlijke tijd met een seconde en finishte in een tijd van 1.42.94, goed voor een achtste plaats.

Op de 200 meter wisselslag ging het vervolgens niet helemaal volgens plan. Er zat te weinig tempo in om een mooie tijd neer te zetten en de jury had ook nog eens besloten dat hij te vroeg weg was bij de start.

Toch kunnen de zwemmers, hun ouders en de coach terugkijken op een bijzonder geslaagd, sportief en gezellig weekeinde met prachtige persoonlijke verbeteringen voor de deelnemende Zuiderzeezwemmers.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden