Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) © Jennifer Sauer

Bloemenzoom in Swifterbant heeft de volle aandacht van de gemeente

Swifterbant

SWIFTERBANT - De ontwikkeling van de wijk Bloemenzoom in Swifterbant heeft de volle aandacht van de gemeente Dronten. Dat zei wethouder Nico Verlaan in antwoord op vragen van Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten).

„De woningbouw in de Bloemenzoom ligt volledig stil”, constateert het gemeentebestuur. Een door bouwbedrijf Geveke ontwikkeld plan voor de bouw van rijwoningen is niet aangeslagen en is inmiddels afgeblazen.

Van de grond krijgen

„Wat is de volgende stap om de wijk Bloemenzoom nog wat van de grond te krijgen?”, wilde Ammerlaan weten. „We doen er alles aan om de loop er in te krijgen”, antwoordde de wethouder.

De gemeente heeft volgens Verlaan verschillende maatregelen genomen: „Extra marketing, extra onder de aandacht brengen van de makelaars, we hebben het zelfs een dubbelbestemming gegeven en we hebben hier en daar korting op de grondprijs gegeven.”

Werkgroep

De wethouder heeft ook input gevraagd van de werkgroep die zich bezighoudt met de zoektocht woningbouwlocaties in Swifterbant: „Hoe komt het nou dat de gemiddelde bewoner er niet naar doorstroomt of instroomt?”

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant