Afbeelding
Hendrine van Walbeek

Pullingteam Let's Try is tractor weer 'de baas'

Sport

DRONTEN - Afgelopen zaterdag 10 juni vond de tweede ronde voor het Nederlands kampioenschap tractorpulling plaats in het Zuid-Hollandse Oudenhoorn, onder de rook van Rotterdam. Na een tegenstribbelende motor in het Franse Bernay een week geleden maakte Team Let's Try dit keer twee zeer solide runs mee.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd is de complete ontsteking van de krachtige V8 motor op een testbank uitvoerig getest. Het team uit Dronten wilde er zeker van zijn dat de motor in Oudenhoorn geen mankementen zou vertonen. Teamlid Marck Jansen reed twee zeer behouden runs op de Oudenhoornse klei waarbij de motor op volle kracht draaide alleen er net niet genoeg grip gevonden kon worden. Van de banden is twee weken geleden een klein stuk afgeschuurd om de machine beter aan de grond te houden alleen was dit misschien iets te veel van het goede zo vertelde één van de teamleden. Een millimeter te veel of te weinig kan enorm veel invloed hebben op de prestaties. De motor draait als een speer, het team is nu alleen nog op zoek naar de juiste verhouding tussen grip en balans in de machine. Één ding is zeker: de machine is weer in de hand te houden en dat is zeer belangrijk om stappen vooruit te zetten.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 17 juni in het Brabantse Made. In dit weekend rijdt Team Let's Try voor zowel het Nederlands kampioenschap als het Europees Eurocup kampioenschap. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken: www.pullingteam-letstry.nl

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden