Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Clowntjesfeest in Suydersee: „Ik zie alleen maar lieve, leuke, lachende kinderen"

Algemeen

DRONTEN - Als de bezoekers van een evenement van STADronten tevreden zijn, dan is ook vrijwilliger Mireille tevreden. En dus liep ze gisteren tijdens het Clowntjesfeest met een brede glimlach door winkelcentrum Suydersee. „Ik zie alleen maar lieve, leuke, lachende kinderen, de ouders zijn vrolijk, het weer werkt mee, wat willen we nog meer?”

Het Clowntjesfeest was de laatste jaren vooral een middag voor de allerkleinsten. En dus had STADronten voor de zesde editie iets nieuws bedacht: de allerjongsten op het Havenplein en op het Meerpaalplein enkele ‘stoere’ activiteiten voor de bovenbouw van de basisscholen.

Op dat Meerpaalplein zorgde discotheek Thunderbolt voor de muziek, stond een 34 meter lange stormbaan en een zogenaamde ‘sweeper’ maakte het af. Aan het begin van de middag was het daar nog rustig, maar in de loop van de middag kwam de loop er aardig in.

Blij mee maken

„Waarom we het organiseren? Omdat we zien dat we de kindjes in Dronten er ontzettend blij mee maken”, glunderde ‘hoofdclown’ Daniëlle Banis, terwijl ze op het Meerpaalplein uithijgde van het samen met de kinderen opvoeren van de Kabouterdans van Kabouter Plop.

„Erg gezellig”, zegt Mireille op het Havenplein. Ze kijkt in het rond en wijst wat er allemaal te doen is. Een ballonkunstenaar leert de kinderen hoe ze een hondje kunnen maken, kinderen worden geschminkt, ze kunnen rondrijden op een houten paard, er ligt straatkrijt en er zijn allerlei spelletjes. „Saamhorigheid, gezelligheid, feest, dáár gaat het ons om”, vertelt de vrijwilligster.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding