Hindernisrennen bij Flevonice.
Hindernisrennen bij Flevonice. Flevonice

1.500 obstakelrenners uit 27 landen doen mee aan EK bij Flevonice

Sport

BIDDINGHUIZEN - De Europese kampioenschappen obstakelrennen worden in het weekeinde van 30 juni tot en met 2 juli gehouden bij Flevonice. Tijdens dit EK nemen 1.500 atleten uit 27 verschillende landen het op tegen elkaar in verschillende wedstrijden.

„Het evenement is gratis toegankelijk”, meldt Flevonice. Bezoekers mogen zelf het officiële parcours trotseren tijdens een afsluitend onderdeel voor het goede doel.

De organisator van het evenement, de EOSF (European Obstacle Sports Federation), is het overkoepelende orgaan van deze tak van sport. Het doel van de organisatie is het aanmoedigen van talenten en het verder ontwikkelen van de sport. De eerste editie het EK werd vorig jaar gehouden in Wijchen.

Speciale hindernissen

De hindernisbanen tijdens het EK bestaan grotendeels uit obstakels speciaal gecreëerd voor dit evenement. Slechts een beperkt aantal obstakels van het eigen parcours van Flevonice wordt ingezet.

Op vrijdag 30 juni zijn de korte afstanden, op zaterdag 1 juli de standaardafstand en op zondag de teamwedstrijd. Deelnemers hebben zich gekwalificeerd tijdens verschillende hinderniswedstrijden in Europa.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden