Afbeelding
Hendrine van Walbeek

Pech slaat opnieuw toe voor Tractorpulling Team Let's Try

Sport

DRONTEN - Afgelopen zaterdag 17 juni werd in het Brabantse Made de derde wedstrijd verreden voor het Nederlands Ć©n het Eurocup kampioenschap tractorpullen. 21 schreeuwende 950 kilogram zware monsters stonden aan de start tijdens Made's Powerweekend. Voor Team Let's Try uit Dronten sloeg helaas weer de pech toe dit weekend.

Na de wedstrijd in het Zuid-Hollandse Oudenhoorn op 10 juni is het team de hele week bezig geweest om de machine te prepareren voor de wedstrijd in Made. Zo is er een nieuwe set achterbanden gemonteerd omdat in Oudenhoorn de oude set compleet vernield werd. Dit kwam door een tekort aan grip op de baan. De nieuwe banden kunnen niet zomaar om de velg gelegd worden. De banden moeten allereerst met tientallen boutjes aan de velg bevestigd worden en vervolgens moet er nog uren geslepen worden om de banden van het juiste profiel te voorzien. Naast de klus aan de banden is een nieuw verzet gemonteerd met een hogere versnelling. In Made is dus gereden met een hogere wielsnelheid om zo de motor wat meer te laten werken.

Oskar van der Vinne mocht de proeftrek nemen in de Mini Unlimited klasse met de Let's Try. Onder een stralend blauwe hemel werd een goede run neergezet die rond de 100 meter eindigde. In de laatste meters scheurde alleen een lasnaad van de brandstoftank waardoor de complete inhoud op de baan terecht kwam. Voor de tweede run is dit probleem provisorisch opgelost door de tank te omhullen met ductape. Dit werkte goed als noodoplossing maar helaas werd in de tweede run het plofluik van de motor eruit geschoten. Het plofluik is een soort beveiliging van de motor. Als er een terugslag (=backfire) van de motor komt dan kan het mengsel van lucht en brandstof via het plofluik vrij naar buiten. Dit voorkomt verdere schade. Het team vermoedt dat de lekkende brandstoftank de oorzaak is geweest van de backfire. Let's Try eindigde als zesde voor zowel het Nederlands kampioenschap als voor de Eurocup.

En zo wil het nog niet vlotten dit seizoen voor de mannen uit Dronten. Het team heeft nu twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de volgende Nederlandse competitiewedstrijd in het Drentse Eext. Team Let's Try staat op dit moment 10e in de stand voor het Nederlands kampioenschap en 9e in de stand voor het Europese Eurocup kampioenschap. Kijk voor meer informatie op www.pullingteam-letstry.nl

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden