Brons voor Suzanne Vesseur.
Brons voor Suzanne Vesseur. Zuiderzeezwemmers

Goud voor Dagmar Kruik, Ted Ruiter en Martijn Kip van de Zuiderzeezwemmers

DRONTEN - Tijdens de Gelderse B-kampioenschappen zwommen Dagmar Kruik, Ted Ruiter en Martijn Kip zich naar de beste plek op het podium. Zij waren samen goed voor 5 gouden medailles. Kruik won ook nog twee zilveren medailles en een bronzen. Verder was er brons voor Arwin Stoop en Suzanne Vesseur. Maar liefst viermaal miste een Zuiderzeezwemmer het podium met kleine verschillen.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

In regio Oost werden het afgelopen weekend de Gelderse B-kampioenschappen gezwommen in het zwembad van Doetinchem. Deze kampioenschappen worden gehouden voor de zwemmers die de boot naar de GK lange baan in Nijmegen net misten. Op deze manier kregen ook zij de kans om met pittige concurrentie hun tijden nog flink aan te scherpen, zodat ze bij een volgend kampioenschap misschien kunnen strijden met de besten van Gelderland.

Er werd dan ook om het hardst gestreden en er werden prachtige persoonlijke prestaties neergezet met enorme pr’s. Ook de zwemmers van ZZZ deden het super en namen flink wat bagage extra mee naar huis in de vorm van medailles en vele persoonlijke verbeteringen.

Acht deelnemers

Aan de start verschenen voor de Drontense zwemclub: Arwin Stoop (7 maal), Dagmar Kruik (6 maal), Ted Ruiter en Annemarie ten Have beiden 4 maal, Ilse Tonkens (3 maal), Martijn Kip, Suzanne Vesseur en Tom Reurink allen één maal.

Dagmar Kruik deed het voortreffelijk. Zij zwom zich op haar eerste afstand de 50 meter rugslag naar een derde plaats in een tijd van 33.51. Op de 100 meter schoolslag kwam ze in haar laatste baan tekort, waardoor de koppositie van haar werd overgenomen. Ze tikte aan in een pr van 1.21.53 waarmee ze het zilver won.

Op zondag tikte ze tijdens haar eerste en tevens superspannende race op de 50 meter school heel netjes eerste aan. Dat deed ze in een tijd van 36.63 een mooi pr. Ook op de 100 meter rug ging ze als een speer en zette ze een prachtige persoonlijke tijd neer van 1.10.56, waarmee ze het goud won.

Vlot daarna mocht ze alweer starten op de 200 meter wisselslag. De eerste 175 meter verliep goed. Helaas werd ze tijdens de laatste baan teruggepakt en moest ze genoegen nemen met een zilveren plek in een tijd van 2.39.78. Verder zwom ze nog de 100 meter vlinder waarop ze achtste werd in een tijd van 1.17.09.

Ted Ruiter

Tijdens de eerste zwemdag zwom Ted Ruiter zich tweemaal heel netjes naar het goud. Hij deed dat op de 100 meter rugslag in een tijd van 1.08.20. Vlak daarna startte hij op de 200 meter wisselslag, waar hij een keurige race zwom. Per slag werkte hij zich vanuit de laatste positie naar voren om de race overduidelijk winnend af te sluiten in een persoonlijke verbetering van 2.29.92.

Op de 50 meter school miste hij het podium op tweetiende in een pr van 35.85. Ook op de 100 meter vlinder werd hij vierde. Dat deed hij in een tijd van 1.15.91.

Martijn Kip

Voor Martijn Kip was het ook een feestje. Hij zwom op de zondag een geweldig pr op zijn 100 meter vrijeslag van bijna 3 seconden. Dat deed hij in een tijd van 1.05.58. Hhiermee was hij iedereen te snel af en won het goud.

Suzanne Vesseur verraste een ieder door zich ook naar een podiumplaats te zwemmen op de 100 meter vrijeslag. Zij zwom een pr van maar liefst 5,5 seconde en tikte aan in een tijd van 1.14.17, goed voor het brons en de grootste persoonlijke verbetering onder de deelnemende Zuiderzeezwemmers.

Arwin Stoop

Voor Arwin Stoop was er brons op zijn favoriete afstand de 50 meter schoolslag. Hij zette een keurige tijd op de klok van 32.34. Op de 100 meter schoolslag kwam hij vijfhonderdste tekort voor het podium, ondanks zijn pr van 1.12.25.

Ook op de 50 meter vlinder kwam hij tekort voor een podiumplaats, maar ook hier zette hij een mooi prestatie neer van 29.27. Op de 100 meter vlinder scoorde hij een vijfde plaats in een tijd van 1.09.30. Op zijn 100 meter rugslag werd hij negende in 1.13.14 en op de 200 meter wissel en 100 meter vrije slag werd hij tiende in respectievelijk 2.45.03 en 1.01.04.

Ilse Tonkens

Ilse Tonkens verscheen driemaal aan de start. Op de 100 meter schoolslag haalde ze haar beste eindklassering: een negende plaats. Dat deed ze in een tijd van 1.34.87. Op de 100 meter rug werd ze tiende in 1.25.38 en op de 100 meter vrijeslag zwom ze een prachtig pr van 1.13.95, goed voor de twaalfde plaats.

Tot slot nam Tom Reurink voor het eerst deel aan de GBK. Op de zondag startte hij op zijn 100 meter vrijeslag en zette daar een prachtige sterke race neer, waarin hij zijn persoonlijke tijd met bijna vier seconden verbeterde naar een tijd van 1.17.64. Dit was goed voor een 5vijfe plaats in de eindklassering.

’t Harde

Als afsluiting van het lopende zwemseizoen staat voor de Zuiderzeezwemmers nog een funwedstrijd op het programma in het buitenbad van't Harde en een gezellig zomerkamp op de velden van De Abbert aan de rand van Flevoland.

Voor een aantal openwaterzwemmers van de vereniging is het echte zwemseizoen net gestart. Zij gaan gedurende de zomer heel wat kilometers in wedstrijdverband afleggen in de diverse wateren van Nederland.