Strandpaviljoen At Sea aan de Drontermeerdijk.
Strandpaviljoen At Sea aan de Drontermeerdijk. ©maartenheijenk.nl

Restaurant At Sea twee jaar lang moeilijk bereikbaar vanuit de richting Roggebotsluis

Algemeen

DRONTEN - Zoals het er nu uitziet is de Drontermeerdijk vanaf 2019 voor maar liefst twee jaar afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het weggedeelte vanaf Roggebotsluis tot de nieuwe Revedam, drie kilometer verderop, gaat volledig op de schop. Het betekent dat bar/restaurant At Sea twee jaar lang alleen vanuit de richting Elburg goed bereikbaar is.

At Sea opende in februari 2016 haar deuren aan de Drontermeerdijk 13. In dit pand aan de doorgaande weg tussen Roggebotsluis en Elburg was voorheen strandpaviljoen De Oase gevestigd.

„Fijn is het niet, dat moge duidelijk zijn”, zegt Jan de Munnik van At Sea over de langdurige wegafsluiting, „Maar ja, je kunt van alles willen…”

Met een omweg

De woordvoerder van At Sea maakt zich vooralsnog geen zorgen: „Al weet ik de exacte details nog niet en vind ik het daarom moeilijk om er nu al inhoudelijk iets over te zeggen.”

In ieder geval vinden de werkzaamheden volgens de huidige plannen niet plaats ter hoogte van At Sea. Het restaurant blijft dus perfect bereikbaar vanuit de richting Elburg.

„Het enige waar wij mee zitten, is dat het verkeer straks vanuit de richting Kampen met een omweg moet rijden.” At Sea ziet echter goede mogelijkheden voor een omleidingsroute door het bos en via de Abbertweg.

Enigszins verrast

Bij At Sea wisten ze natuurlijk al heel lang dat er van alles stond te gebeuren in de IJsseldelta en aan de Drontermeerdijk. Toch verraste het bericht over de ingrijpende wegafsluiting Jan de Munnik gisteren enigszins.

„Dinsdag is er een informatieavond van het waterschap geweest en dat wisten wij niet. Naar aanleiding daarvan hebben we inmiddels contact gehad met waterschap Zuiderzeeland.” De Munnik omschrijft de houding van het waterschap daarbij als ‘keurig'.

Compensatie

Binnenkort gaan het waterschap, At Sea en eventuele andere betrokkenen met elkaar om tafel zitten. Het is nog niet duidelijk of At Sea dan een compensatie gaat vragen aan Zuiderzeeland.

Jan de Munnik: „Dat weet ik nog niet. Ik ga eerst met die mensen in overleg en kijken hoe we gezamenlijk een oplossing kunnen vinden. Daar ga ik nu niet op vooruit lopen.”

Ophogen Drontermeerdijk