Jan den Boer (SP)
Jan den Boer (SP) © Jennifer Sauer

SP: Opbrengst oud papier gemeentewerf kan naar de sportverenigingen

Sport

DRONTEN - Als het aan de fractie van de SP in de gemeenteraad ligt, kan de opbrengst van het oud papier dat naar de gemeentewerf wordt gebracht naar de sportverenigingen. Wethouder Ton van Amerongen gaat het uitzoeken.

„Vroeger werd het papier door de verenigingen opgehaald èn stonden er containers bij de sportclubs”, constateerde SP-fractievoorzitter Jan den Boer, „Tegenwoordig wordt het opgehaald, maar is er geen mogelijkheid meer om het in te leveren.”

„Ik ging zelf altijd òf naar ASVD òf naar Reaal om papier in de container te stoppen. Nu ga ik naar De Reest want er is geen andere gelegenheid om het heen te brengen”, vervolgde Den Boer. De opbrengst gaat nu naar de gemeente, terwijl het vroeger naar de sportverenigingen ging.

Vervuiling

Wethouder Ton van Amerongen herinnerde eraan dat de containers in 2014 bij de voetbalclubs zijn weggehaald: „Want er kwam veel vervuiling en bedrijfspapier in. Daarom zijn we er samen met de verenigingen van afgestapt. Als je de containers weer terugzet, krijg je het gedoe van voor 2014.”

Terugzetten hoeft van Den Boer niet, maar hij vindt wel dat de opbrengst van de gemeentewerf naar de sportverenigingen moet.