Nikki Boon (links) en Joyce Schumacher (midden) na de prijsuitreiking bij het verspringen. Flevo Delta

KNAU ‘ontneemt’ Jarno de Groot zijn NK-medaille op de 400 meter horden

VUGHT - Naast de medailles voor Joyce Schumacher en Nikki Boon op het verspringen was vooral de ‘afgepakte’ medaille voor Jarno de Groot opmerkelijk tijdens de eerste dag van het NK. Vlak voor de prijsuitreiking verklaarde de organisatie zijn medaillerace ongeldig.

Er komen dit weekeinde maar liefst 14 atleten van Flevo Delta uit Dronten in actie tijdens de Nederlandse atletiekkampioenschappen voor A- en B-junioren in Vught.

Schumacher en Boon

Joyce Schumacher en Nikki Boon waren op de openingsavond succesvol bij het verspringen voor meisjes junioren B. Schumacher werd tweede met een persoonlijk record van 5.71 meter en Nikki Boon evenaarde haar PR (5.60 meter) en won brons. In de allerlaatste poging ging Pauline Hondema uit Assendelft er overheen met 5.78.

Stortregen

Jarno de Groot liep op de vierhonderd meter horden een heroïsche race. Hij won het zilver bij de jongens junioren A met een snelste seizoenstijd van 57.78 seconden.

De race werd afgewerkt in de stortregen en drie favorieten kwamen ten val. Zij dienden tekenden protest aan en vlak voor de prijsuitreiking werd besloten de wedstrijd ongeldig te verklaren.

De race wordt morgen overgelopen, maar de medaillewinnaars van vandaag hebben al aangekondigd de herkansing te boycotten.

NK atletiek in Vught

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden