Irene Korting (VVD)
Irene Korting (VVD) © Eelco Lindhout

Winkelcentra Biddinghuizen en Swifterbant krijgen een openbaar wifibankje

Algemeen

DRONTEN - De winkelcentra in Biddinghuizen en Swifterbant krijgen een openbaar wifibankje. Dit zitbankje draait op zonne-energie en krijgt een wifi-station en oplaad-stopcontacten.

„Mooi, duurzaam en beproefd”, zei VVD-fractievoorzitter Irene Korting over haar voorstel om deze bankjes te realiseren, „Al dertig plaatsen in Nederland gebruiken deze bankjes. Bij gemeenten waar ze al langer staan, zijn vooral de jongeren er erg enthousiast over.”

Volgens mevrouw Korting zijn de bankjes niet alleen interessant om wifi te kunnen gebruiken, maar vooral om de telefoon op te laden: „Want dat is een ergernis van deze tijd.”

Rolbevestigend

De VVD’er meende dat de bankjes ook de aantrekkingskracht van de winkelcentra kunnen vergroten. Want terwijl de dames winkelen, kunnen de heren met hun telefoon spelen. Burgemeester Aat de Jonge meende dat dit nogal rolbevestigend is.

Paul Vermast (GroenLinks) vond het allemaal nogal overdreven: „Het is leuke maar overbodige 'spielerei'. Ik zie geen drommen toeristen door de centra lopen, dus wat de waarde is vraag ik mij af.” Ook wees hij erop dat mobiel gebruik van internet tegenwoordig erg goedkoop is. „Natuurlijk, het is niet van levensbelang en trekt geen honderden mensen, maar het is wèl iets van deze tijd”, reageerde Irene Korting.

Onderhoudskosten

De bankjes kosten 5.000 euro per stuk. Suzanne Stoop (PvdA) wilde weten wat de onderhoudskosten zijn. Die bedragen volgens Korting 199 euro per jaar per bankje.

Wethouder Dirk Minne Vis vond het een goed idee. Het voorstel van VVD en Leefbaar Dronten kreeg ook de instemming van coalitiegenoot CDA en van de PvdA. Daarmee was de meerderheid van de gemeenteraad vóór.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden