Jan Klopman (CDA)
Jan Klopman (CDA) © Jennifer Sauer

Gemeenteraad dringt unaniem aan op onderzoek naar duurzame sportparken

Sport

DRONTEN - De gemeente Dronten gaan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de buitensportaccommodaties om het energie- en waterverbruik terug te dringen. Een op initiatief van het CDA ingediende motie werd unaniem gesteund.

De vier voetbalclubs in de gemeente Dronten dringen bij de gemeente aan op lagere huren. Sportwethouder Ton van Amerongen wil daaraan nog niet tegemoet komen. De gemeenteraad denkt de clubs toch enigszins te helpen met dit onderzoek naar duurzaamheid.

Sympathieke motie

„Een sympathieke motie”, was de reactie van wethouder Van Amerongen, „Het past in de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. Wij willen als college graag de mogelijkheden onderzoeken.”

Bij het onderzoek gaat de wethouder ook kijken naar het aspect van kapitaalvernietiging. Al eerder zei hij dat bijvoorbeeld verlichting niet zomaar kan worden vervangen door LED-verlichting, omdat de huidige apparatuur nog niet is afgeschreven.

Het gemeentebestuur gaat ook kijken naar de inbreng van de verenigingen zelf. „Het doel moet zijn: duurzaamheid en verlaging van de exploitatiekosten voor de verenigingen.”

SP-voorstel maakt geen kans

Jan den Boer (SP) had een eigen motie aangekondigd om de sportverenigingen tegemoet te komen. De SP’er zei dat hij graag een huurverlaging in stemming had gebracht. Den Boer zag echter bij nader inzien in dat zo’n voorstel weinig kans maakte.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden