Biddinghuizen
Biddinghuizen ©maartenheijenk.nl

CDA vindt dat er veel te hard wordt gereden op omleidingsroute in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het CDA vindt dat er veel te hard wordt gereden op de Oldebroekerweg en Bremerbergweg in Biddinghuizen. Door de werkzaamheden in het centrum van het dorp is het daar momenteel erg druk. De fractie heeft hierover vragen gesteld aan B en W.

„De Olderbroekerweg en Bremerbergweg zijn vrij recent zonder snelheidsbeperkende maatregelen toegevoegd aan de bebouwde kom, doordat deze tussen de oude dorpsgrens en de nieuwbouwlocatie de Graafschap ligt”, aldus het CDA Daardoor is de maximum snelheid teruggebracht van 80 naar 50 kilometer per uur.

Onveilige verkeerssituatie

Het leidt volgens het CDA tot een zeer onveilige verkeerssituatie met name ter hoogte van de oversteekplaats naar de Graafschap, het Noaberpark en de tijdelijke bushaltes. Dat gevaar is nog toegenomen door de omleidingsroute.

Het CDA meent dat de weg uitnodigt om hart te rijden en vraagt B en W om (tijdelijke) snelheidsbeperkende maatregelen ‘zodat de inwoners van Biddinghuizen worden gerustgesteld en de gebruikers van het Noaberpark veilig kunnen oversteken’.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden